۱۳۹۶ فروردین ۱۰, پنجشنبه

قطعی آب در زندان خورین ورامین و عدم دسترسی زندانیان به استحمام و آب آشامیدنی



از حدود یک‌ماه قبل آب گرم و از یک هفته پیش آب سرد در زندان خورین ورامین به دلیل نقص فنی در سیستم آبی زندان قطع شده و مسئولین به بهانه عدم وجود بودجه کافی از رسیدگی و تعمیر سیستم خودداری می‌کنند.
این وضعیت موجب مشکلات عدیده‌ای برای بهداشت و سلامت زندانیان گشته و از سویی دیگر دسترسی آنان به آب آشامیدنی را پرهزینه و دشوار کرده است.
گفتنی است که آب این زندان از آب غیرشهری به‌واسطه چاه‌های موجود در اطراف زندان تأمین می‌شود و غیربهداشتی بودن این آب باعث شده غذاهای پخته‌شده در زندان مملو از سنگ‌ریزه باشد.

وکیل سینا دهقان، جوان ۲۱ ساله محکوم به اعدام: پرونده موکلم در مرحله اعاده دادرسی قرار دارد

وکیل سینا دهقان، جوان ۲۱ ساله محکوم به اعدام: پرونده موکلم در مرحله اعاده دادرسی قرار دارد .
مهدی شکیبا، وکیل تعیینی سینا دهقان، جوان ۲۱ ساله محکوم به اعدام، از انجام فرایند اعاده دادرسی در پرونده این زندانی عقیدتی خبر داد.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مهدی شکیبا، وکیل تعیینی سینا دهقان، به کمپین بین المللی گفته که اصول آیین دادرسی در پرونده موکلش رعایت شده و در حال حاضر فرآیند اعاده دادرسی در حال انجام است.

مادر سینا دهقان نیز در ویدئویی گفت که روند رسیدگی به پرونده و اعاده دادرسی در حال انجام است.

مادر سینا دهقان همچنین گفت که فرزندش از ابتدا وکیل داشته و در حال حاضر نیز آقای مهدی شکیبا وکالت او را به عهده دارد.

گفتنی است که حکم اعدام سینا دهقان، جوان ۲۱ ساله زندانی در اراک به اتهام سب النبی (توهین به پیامبر اسلام) در دیوان عالی کشور تایید شده است.

یک منبع پیش تر در این باره گفته بود که دیوان عالی کشور اوایل بهمن ماه ۱۳۹۵ حکم اعدام سینا دهقان را که در شعبه اول دادگاه کیفری اراک صادر شده بود، عینا تایید کرده است.

سینا دهقان به دلیل نوشتن مطالب انتقادی در شبکه اجتماعی لاین در ۲۹ مهرماه ۱۳۹۴ در آخرین روزهای خدمت سربازی‌اش در پادگانی در تهران، از سوی سپاه پاسداران بازداشت و به زندان اراک منتقل شد و همچنان زیر سایه اعدام در این زندان نگهداری می‌شوند.

منبع مطلع همچنی گفت که نیروهای امنیتی و قضایی نسبت به عواقب منفی اطلاع‌رسانی به خانواده سینا دهقانی هشدار داده‌اند و با هشدار و قول آزادی آن‌ها را به سکوت وادار کرده‌اند: «به خانواده قول داده‌اند که اگر سر و صدا نکنید امکان شکستن حکم و آزادی بیشتر است و رسانه‌ای شدن به ضرر سینا است و متاسفانه آنها هم باور کرده‌اند و نه تنها خودشان اطلاع‌رسانی نمی‌کنند، بلکه مانع اطلاع‌رسانه‌ای دوستان سینا هم می‌شوند.»

طبق ماده ۲۶۲ قانون مجازات اسلامی اگر شخصی به پیامبر اسلام توهین کند مجازاتش اعدام خواهد بود اما ماده بعدی، ماده۲۶۴ به صراحت می‌گوید اگر متهم در دادگاه صرفا ادعاکند که حرف‌های توهین آمیز را بر اساس عصبانیت، نقل قول یا سهو قلم و سهو زده است، حکم اعدام او به مجازات ۷۴ ضربه شلاق تبدیل می‌شود.

منبع مطلع ضمن شرح چگونگی بازداشت سینا دهقان گفت که او بارها ابراز پشیمانی و توبه کرده است: «سال ۱۳۹۴ وقتی سینا ۱۹ ساله و سرباز بوده، کمپینی در شبکه لاین برای سه روز به راه انداخته، در این کمپین ظاهرا مطالبی خلاف دین اسلام و قرآن منتشر می شده اما سینا پس از دستگیری گریه کرده، بارها گفته اشتباه کردم و توبه می کنم. هر کسی در این دنیا اشتباه می کند. او هم در سن ۱۹ سالگی اشتباهی مرتکب شده، تنبیه هم حدی دارد. یک اشتباه سزوار مرگ نیست. اکنون یک سال است که او در بندی با مجرمان خطرناک به سر می برد و با اعدام هم مواجه است.»

این منبع درباره نحوه دستگیری سینا دهقان گفت: «سینا سرباز و دژبان پادگان بود، چهار روز مانده بود دوران سربازش تمام شود که ماموران حفاظت امنیت اراک به پادگان رفته و او را همانجا دستگیر کردند. بعد او را به خانه اش بردند و خانه را تفتیش کردند. سینا همانجا مرتب گفته که اشتباه کرده و توبه میکند. ماموران به خانواده اش گفتند که فقط او را برای چند سوال و جواب می برند و چند روز بعد آزاد می شود اما الان نزدیک یکسال است که در زندان مانده است. سینا پدربزرگش شهید گمنام جنگ ایران و عراق است. آیا این ها به حساب نمی آید؟»

سینا دهقان در شعبه یک دادگاه کیفری اراک به اتهام سب النبی به اعدام و به اتهام توهین به رهبری به ۱۶ ماه حبس محکوم شد. این اتهامات به دلیل راه اندازی یک کمپین و نوشتن مطالبی در شبکه اجتماعی «لاین» است. در این کمپین آنلاین مطالبی در مخالفت با اسلام، قرآن و تصاویری از قران سوخته منتشر شده است. دو متهم دیگر این پرونده سحرالیاسی اهل تهران و محمد نوری اهل اراک هستند.

این منبع در پاسخ به این سوال که آیا سینا دهقان اتهامش را پذیرفته است گفت: «متاسفانه در بازجویی‌ها به او گفته اند که اگر زیر برگه ها را امضاء کنی و اتهامات را بپذیری و بعد توبه نامه بنویسی، بخشوده و آزاد می شوی. سینا هم از سر بچگی هر چه خواستند امضاء کرده و اتهام را به گردن گرفته است. اما بعد برایش حکم اعدام صادر کردند. خودش بعدتر گفته من همه اینها را امضاء کردم به امید اینکه آزاد شوم. ظاهرا از او اعتراف تلویزیونی هم گرفته اند.»

۱۳۹۶ فروردین ۸, سه‌شنبه

وعده‌های سرخرمن معاون احمدی‌نژاد به پیروان دینی

حمید بقایی کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری وعده داده در صورت پیروزی در انتخابات چهره‌هایی از پیروان ارمنی، آشوری، کلیمی و زرتشتی را به عنوان مشاور رییس جمهور منصوب کند.
به گزارش«محبت نیوز» در ایران ۲۹ اردیبهشت ماه، دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد که در همین راستا طیف‌ها و جریان‌های سیاسی شروع به معرفی کاندیداهای مورد نظر خود کردند.

گرچه هنوز مشخص نیست این اسامی مورد تایید شورای نگهبان قرار بگیرند یا خیر، اما به طور طبیعی احزاب و گروه‌های نزدیک به آنها فعالیت تبلیغاتی‎ خود را به نفع آنان آغاز کردند.

انتشار تصاویری از سعید جلیلی از چهره‌های تندروی نظام در بین فقرا و کارگران روستایی، یا انتشار تصاویر حسن روحانی در حال کوهنوردی در کنار بانوان کم حجاب که در شرایط معمولی گشت ارشاد در خیابان با آنها بدترین برخورد را می‌کند، ابزار تبلیغاتی خوبی برای انتخابات است.

اما یکی از گزینه‌هایی احتمالی انتخابات ریاست جمهوری حمید بقایی دوست نزدیک محمود احمدی‌نژاد است.

بقایی که سودای حضور در انتخابات ریاست جمهوری را در سر می‌پروراند گفته چهار تن از شخصیت‌های برجسته ارمنی، آشوری، کلیمی و زرتشتی را به عنوان مشاور رییس جمهور منصوب خواهم کرد.

وعده‌های سیاسی و شعاری برای جمع کردن رای از بین پیروان دینی کار تازه‌ای نیست. حسن روحانی رییس جمهور ایران نیز در ایام انتخابات وعده داده بود با تدوین منشور حقوق بشری وضعیت حقوق پیروان دینی را بهبود بخشد.

او حتی معاون امور اقوام و پیروان دینی و قومی را تاسیس کرد، اما علی یونسی وزیر سابق اطلاعات را مسئول آن کرد.
تاکنون سابقه نداشته از پیروان مذهبی فردی مشاور رییس جمهور یا وزیر و معاون وزیر باشد.

چهار شهروند بهایی در اصفهان بازداشت شدند

به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز چهار شهروند بهایی به نام های احسان اشتیاق، عنایت نعیمی، فرزاد همایونی و سروش پزشکی توسط ماموران امنیتی استان اصفهان بازداشت شدند.
بنابرگزارش خبرگزاری بهایی نیوز ماموران امنیتی صبح امروز دوشنبه ۷ فروردين ۱۳۹۶ با مراجعه به منزل چهار شهروند بهایی ساکن شهر اصفهان پس از تفتیش منزل آنان را بازداشت کردند.
به گفته یک منبع مطلع ” اطلاعی از محل نگهداری آنان و دلیل بازداشت این چهار شهروند بهایی در دست نیست”.

صدها نفر از پیروان آیین بهایی پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی زندانی، شکنجه یا اعدام شده‌اند. بسیاری دیگر از پیروان این آئین نیز از سایر حقوق اجتماعی خود مانند حق تحصیل یا کار محروم شده‌اند.

۱۳۹۶ فروردین ۶, یکشنبه

ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر ایران تمدید شد

 شورای حقوق بشر سازمان ملل روز جمعه با رای مثبت به قطعنامه پیشنهادی سوئد، آمریکا، مقدونیه و مولداوی، ماموریت عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه حقوق بشر در ایران، را تمدید کرد.
به گزارش هرانا به نقل از رادیو فردا، پیش‌نویس این قطعنامه روز جمعه با ۲۲ رای موافق، ۱۲ رای مخالف و ۱۳ رای ممتنع به تصویب رسید و در جلسه رای‌گیری، نماینده جمهوری اسلامی آن را «سیاسی و جانبدارانه» خواند.

نماینده آلمان به نمایندگی از اتحادیه اروپا از ماموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران حمایت کرد و نماینده بریتانیا نیز با اشاره به نقض حقوق بشر در ایران از لزوم وجود یک گزارشگر ویژه سخن گفت.

نمایندگان ونزوئلا، کوبا و عراق نیز در جلسه رای‌گیری علیه این قطعنامه سخن گفتند.

نماینده برزیل نیز اگرچه به موارد نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرد، اما اعلام کرد که با توجه به امضای منشور حقوق شهروندی توسط حسن روحانی، رئیس‌ جمهوری ایران، و همچنین برخی تلاش‌ها برای ایجاد تغییر در احکام اعدام، به این قطعنامه رای ممتنع می‌دهد.

پیش از نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل ۴۱ سازمان حقوق بشری در بیانیه مشترکی خواستار تمدید مأموریت گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران شده بودند.

در مقابل کاظم غریب‌آبادی، معاون ستاد حقوق بشر قوه قضائیه ایران، روز دوشنبه، ۲۳ اسفند ۹۵، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل انتصاب گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را «حاصل اقدام سیاسی و گزینشی شورای حقوق بشر» خوانده و خواهان پایان بخشیدن به ماموریت وی شد.

خانم عاصمه جهانگیر سال گذشته جانشین احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، شد.

وی در نخستین گزارش خود تصریح کرد که بهبودی در کارنامه حقوق بشر ایران حاصل نشده است و محدودیت آزادی بیان و تبعیض علیه زنان و اقلیت‌های دینی همچنان ادامه دارد.

مقامات جمهوری اسلامی این گزارش را «سیاسی و غیرمنصفانه» و «مبتنی بر مجموعه‌ای از اطلاعات نادرست و پیش‌داوری‌های ناصواب» خوانده و آن را محکوم کردند.

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان در اسفند ماه 1395

گزارش نقض حقوق پیروان ادیان در اسفند ماه 1395

تهیه و تنظیم: حمیدرضا تقی پور دهقان تبریزی
گردآوری داده : حمیدرضا تقی پور دهقان تبریزی ، نیما حسابیان
ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر:
هر کس حق دارد که از آزادی فکر، وجدان و مذهب بهره‌مند شود. این حق متضمن آزادی تغییر مذهب یا عقیده و ایمان می‌باشد و نیز شامل تعلیمات مذهبی و اجرای مراسم دینی است. هرکس می‌تواند از این حقوق یا مجتمعاً به‌طور خصوصی یا به‌طور عمومی برخوردار باشد.
ماده ۱۹ اعلامیه حقوق بشر:
هر انسانی محق به آزادی عقیده و بیان است؛ و این حق شامل آزادی داشتن باور و عقیده ای بدون [نگرانی] از مداخله [و مزاحمت]، و حق جستجو، دریافت و انتشار اطلاعات و افکار از طریق هر رسانه ای بدون ملاحظات مرزی است.
گزارش پیش رو دربردارنده اطلاعات آماری نقض حقوق پیروان ادیان در ایران تا پایان اسفند ماه ۱۳۹۵ شمسی است. این گزارش به‌صورت آماری-تحلیلی ارائه می‌شود، مسلماً به دلیل عدم اجازه دولت ایران به مدافعان حقوق بشر جهت فعالیت به‌خصوص در حوزه گزارشگری نقض حقوق بشر و همین‌طور ممانعت از گردش آزاد اطلاعات و بالطبع به رسمیت نشناختن حوزه مستقل در فعالیت‌های مدنی از سوی دولت ایران، در حال حاضر مسئله گزارشگری، امری دشوار و خطیر با محدودیت‌های فراوان در ایران محسوب می‌شود.
در چنین شرایطی بدیهی است مدافعان حقوق بشر علیرغم دشواری بسیار، تنها می‌توانند حجم بسیار اندکی از نقض گسترده حقوق بشر در ایران را دیده‌بانی کرده و یا امکان تحقیق و مستند کردن در رابطه با گزارش‌های سایر گروه‌ها و رسانه‌ها را بیابند.
فشار بر پیروان ادیان همچنان ادامه دارد :
حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاد دارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به‌نظام را دچار چالش کند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌اند.
بازداشت‌ها و خشونت‌های هدفمند ارگان‌های امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همچنان متوجه پیروان سایر ادیان در ایران است. در ایران پیروان ادیان دو قسم رسمی و غیررسمی تقسیم می‌شوند، پیروان آئین بهایی از ادیان غیررسمی هستند که تحت‌فشارهای بیشتری قرار دارند، آن‌ها از انجام مناسک دینی و تبلیغ آئین آزادانه، تدریس و تحصیل در مقاطع عالی محروم هستند، هم‌اکنون تنی چند از رهبران این آئین که امور بهاییان را در این کشور اداره می‌کردند، در زندان‌های اوین و رجایی شهر به سر می‌برند و ده‌ها تن از پیروان آن نیز در زندان‌های کشور ازجمله سمنان، مشهد، تهران، کرج و غیره متحمل حبس‌های طولانی شده‌اند. ادیان و مذاهب رسمی هم چون مسیحیان نیز با محدودیت‌هایی زیادی مواجه هستند، جمهوری اسلامی تنها عبادت مسیحیان عاشوری، ارمنی و کلدانی را که مسیحی هستند، به رسمیت می‌شناسد، تبلیغ آئین برای ایرانیان از سوی ایشان جرم تلقی می‌شود. کسانی که فارس زبان هستند از ورود به کلیساها منع میشوند و کلیساها وظیفه دارند اسامی اعضای خود به همراه کپی کارت ملی آنها را به وزارت اطللاعات ارائه دهند ، توزیع کتب مقدس در کتابفروشی ها ممنوع میباشد . ماده ۱۳ و ۲۶ قانون اساسی جمهوری اسلامی، مسیحیت را به رسمیت می‌شناسد و به مسیحیان حق عبادت و ایجاد انجمن را داده است اما برخورد با مسیحیان پروتستان که معتقد به بشارت دین خود هستند کماکان وجود دارد و کلیساهای خانگی با سرکوب گسترده مواجه هستند. تبعیض مذهبی در مورد مسلمانان سنی نیز اعمال می‌شود، آن‌ها که اکثراً در مناطق حاشیه‌ای کشور زندگی می‌کنند، از حق ساخت مسجد و برگزاری آئین مذهبی ازجمله نماز عید فطر و قربان در مناطق مرکزی هم چون تهران محروم هستند. حتی در مواردی گزارش تخریب نمازخانه اهل سنت هم گزارش شده است و این گروه از افراد با اعدام و بازداشت و آزار و اذیت هایی مواجه هستند حتی آنها از استخدام در ادارات دولتی و تصدی سمت هم منع هستند که نمونه بارز آن انتخاب بیژن ذوالفقار نصب به سمت وزیر ورزش در دولت حسن روحانی بوده که به خاطر اهل تسنن بودن وی از مجلس رای اعتماد نگرفت .
مروری بر گزارشات دوره ای گزارشگر ویژه سازمان ملل : احمد شهید ، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور ایران در گزارش خود با انتقاد از نقض گسترده حقوق پیروان ادیان موارد ذیل را بیان نمود :
اهل تسنن :
مسلمانان اهل سنت ایران که بزرگترین پیروان مذهبی کشور را تشکیل می دهند،همچنان ادعا می کنند که مقامات ایران اعضا و هم کیش آنها را در پست های عالی رتبه دولتی،ازجمله وزارت در کابینه منصوب یا استخدام نمی کنند.آنها همچنین نگرانی خود را در مورد محدودیت های ساخت مساجد سنی در مناطق عمدتا شیعه نشین شامل تهران و اعدام یا اعدام قریب الوقوع فعالان سنی که دولت ادعا می کند در فعالیت های تروریستی دست داشته اند،ابراز کرده اند.در تاریخ۵ ژوئیه۲۰۱۶، ۱۸نفر از اعضای اصلاح طلب مجلس شورای اسلامی ایران نامه ای به وزارت کشور ارسال کردند و در آن نسبت به بسته شدن یک نمازخانه سنی در اسلامشهر و جلوگیری مقامات از تجمع نمازگزاران سنی در چندین مسجد و نمازخانه دیگر،برای اقامه نماز عید فطر شکایت کردند.97دولت مدعی است:بیش از۱۰هزار مسجد اهل سنت در کشور وجود دارد وتعداد اهل سنت در تهران ساخت مسجد را توجیح نمی کند.دولت همچنین معتقد است که درخولست ساخت مساجد برای سنی ها در پایتخت منعکس کننده تلاش ها برای به حاشیه راندن سنی ها و ایجاد تفرقه در میان مسلمانان که باعث انزوا و افراط گرایی سنی ها است. در تاریخ۲ اوت ۲۰۱۶،گروههای حقوق بشری گزارش دادند که مقامات زندان رجایی شهر حداقل ۹ نفر و احتمالا تا ۲۰ زندانی متهم به اقدامات تروریستی که دادگاه انقلاب به اعدام محکوم کرده است را اعدام کرده اند. گفته می شود اکثر افراد اعدام شده کردهای سنی بودند که خود را به عنوان یک گروه از فعالان مسالمت آمیز سنی معرفی می کردند و اتهامات علیه خود را رد می کردند.در همان روز وزارت اطلاعات ایران اعدام گروهی از زندانیان را که ادعا می شد به گروههای “سنی”و”تکفیری” مسئول فعالیت های تروریستی مسلحانه علیه حکومت تعلق داشتند را تایید کرد. در میان کسانی که بنا به گزارش ها به دار آویخته شدند شهرام احمدی یک زندانی اهل سنت کردستان بود که در ابتدا به اتهامات محاربه،اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام زندانی و محکوم شده بود.آقای احمدی موکدا اتهامات علیه خویش را رد کرده و اعلام کرده بود که او یک فعال صلح جو و اهل سنت است.گروههای حقوق بشری معایب جدی فرایند محاکمه آقای احمدی و همچنین محاکمه ده ها زندانی مسلمان سنی در انتظار اعدام دیگر،از جمله برخی کسانی که بنابر گزارش ها در تاریخ ۲ اوت ۲۰۱۶ اعدام شده اند را مستند کرده اند.برادر آقای احمدی”بهرام احمدی”همراه با پنج فعال دیگر متهم به دست داشتن در فعالیت های تروریستی در سال ۲۰۱۲ اعدام شد.آقای احمدی و مادرش هر دو در نامه های سر گشاده ای که به گزارشگر ویژه نوشتند موارد نقض جدی حقوق بشر در پرونده آقای احمدی را مستند کردند و از مقامات خواستند تا در حکم اعدام وی تجدید نظر کنند ، گزارشگر ویژه نیز قبلا نگرانی های جدی خود،در مورد احکام اعدام آنها را به دولت ابراز کرده بود. در پاسخ خود به این گزارش،دولت کلیه ادعاها مبنی بر اینکه افراد نامبرده فعالان حقوق بشر بوده اند را رد می کند و تصریح می کند که آنها بخشی از یک گروه تروریستی تکفیری بوده اند که ۲۱ نفر را کشته و ۴۰ نفر دیگر را زخمی کرده اند.دولت ایران همچنین انکار می کند که متهمان از حق خود نسبت به فرایند عادلانه دادرسی محروم بوده اند.
مسیحیان :
گزارش ها نشان می داد پیروان ادیان به رسمیت شناخته شده مانند مسیحیان ( به ویژه کسانی که سابقا مسلمان بوده اند ) و آنهایی که به رسمیت شناخته نشده، مانند مسیحیان بشارتی همچنان با محدودیت های شدید و تبعیض رو به رو هستند و طبق گزارش ها برای انجام مسالمت آمیز اعتقادات مذهبی خود تحت پیگرد قانونی قرار می گیرند. در پاسخ خود با این گزارش، دولت اتهامات در زمینه ایجاد محدودیت برای پیروان سایر ادیان را رد کرده است و مدعی است که کلیسا های خانگی به فعالیت غیر قانونی مشغول هستند، چون مجوزهای لازم را از مقامات دولتی دریافت نکرده اند. دولت همچنین ادعا می کند که نیاز مسیحیان ایران بر آورده شده و هیچ نیازی به تاسیس یا ایجاد کلیسا های جدید از جمله کلیسای خانگی وجود ندارد.
بهائیان :
گزارش های دریافتی گزارشگر ویژه نشان می دهد تا ۸ ژوئن ۲۰۱۶، حداقل ۷۲ بهایی در ارتباط با انجام مسالمت آمیز آیین خود در بازداشت به سر می برند. علاوه بر بازداشت های خود سرانه، بازداشت و تعقیب قضایی، گزارشگر ویژه همچنان در مورد اینکه مقامات ایران به دنبال اقداماتی هستند که بهاییان را از لحاظ اقتصادی محروم کنند، که بنا به گزارشها در راستای یک بخشنامه شواری انقلاب فرهنگی صادر شده در سال ۱۹۹۱است، گزارش های نگران کننده ای دریافت می کند. این سیاست ها انواع کسب و کار و شغل هایی که شهروندان بهایی می توانند داشته باشند را محدود می کند، از بسته شدن کسب و کار متعلق به بهاییان حمایت می کند، بر صاحبان کسب و کار فشار می اورد تا کارکنان بهایی خود را اخراج کرده و اموال آنها را توقیف کنند. در پاسخ به این گزارش دولت اشاره می کند که با وجود همکاری های گسترده آنها با رژیم گذشته و نقش آنها در سرکوب مردم و مدیریت سازمان مخفی ساواک، شرایط زندگی برای اکثر بهاییان در ایران عادی است. دولت ایران همچنین مدعی شده است که بهاییان هرگز تنها برای اعتقادات خود تحت تعقیب قانونی قرار نگر فته اند.
در پی صدور بیانات و نشر مطالبی در حمله به ایین و جامعه بهایی در ناریخ ۸ ژوئن ۲۰۱۶، گزارشگر ویژه یک بیانه مشترک با گزارشگر ویژه آزادی مذهب و عقیده صادر کرد که در آن به شدت موج تهییج و نفرتی که به دستور دولت صادر شده بود را محکوم کرد. این بیانات شامل بیانات سخنگوی قوه قضاییه بود که در آن ، فایزه هاشمی را برای دیدار با یکی از رهبران جامعه بهایی، فربیا کمال آبادی مورد حمله شدید قرار داده بود. خانم هاشمی پس از آزادی موقت خانم کمال آبادی، یکی از هفت رهبر سابق بهاییان که در سال ۲۰۰۸ به دلیل انجام مناسک مذهبی خود زندانی شد، در تاریخ ۱۳ ماه مه به دیدار او رفته بود. در تاریخ ۱۸ ماه مه سخنگوی قوه قضاییه اعلام کرد که این قوه اتهامات علیه خانم هاشمی، کا در دوران حبس کوتاه خود در زندان اوین در سال ۲۰۱۲ با خانم کمال آبادی آشنا شد را مورد بررسی قانونی قرار خواهد داد چرا که تصمیم او برای دیدار با این زندانی سیاسی یک کار بسیار زشت و قبیح بوده است.
ادعا شده که از اواسط ماه مه ۲۰۱۶، ۱۶۹ تن از رهبران مذهبی، قضایی و سیاسی ایران آشکارا علیه جامعه بهایی سخن گفته اند. طبق گزارش ها ۱۸ ماه مه و ۴ ماه ژوئن در خطبه های نماز جمعه روحانیون به باورهای اعضای جامعه بهایی حمله کرده اند، آنه را محکوم کرده، یا آنها را مورد انتقاد قرار داده اند و ابراز کردند که آیین بهایی در اصل یک حزب سیاسی ساختگی است که تظاهر به مذهب بودن می کند. تعدادی از روزنامه ها، مقالات و یادداشت های منتشر کرده اند که اعضای جامعه بهایی را به دشمنان ایران متصل می کنند و به آنها برچسب صهیونیست می زنند که خشونت را تشویق می کردند. گزارشگر ویژه آزادی مذهب و عقیده هشدار داده که ترکیب تحریک علیه بهاییان و فقدان حمایت از آنها این جامعه را در لبه پرتگاه بسیار خطرناک قرار داده، جایی که ممکنستقسط حیات آن مورد تهدید قرار گیرد. در پاسخ به این گزارش دولت ایران اشاره می کند مسئولیت نظرات بیان شده توسط شخصیت ها و غیر دولتی با خود آنهاست.
سایر ادیان :
بنا به گزارش ها،سایر مسلمانان پیرو فرقه های مختلف از جمله دراویش نعمت الّهی گنابادی و آیین یارسان،همچنان با طیف وسیعی از موارد نقض حقوق بشر،از جمله حمله به نمازخانه ها،تخریب گورستان های جامعه و دستگیری و شکنجه رهبران جامعه روبرو هستند. در ماه ژوئن ۲۰۱۶،رهبری آیین یارسان در نامه ای از رهبر ایران درخواست کرد که از یک مورد اصلاح قانون اساسی که تبعیض علیه پیروان این آیین را منع می کند و باورهای دینی آنها را به رسمیت می شناسد حمایت کند. در پاسخ به این گزارش دولت ایران مدعی است که” موضع رسمی و عملی… در مورد پیروان این دو فرقه احترام به اعتقادات و حقوق شهروندی آنها است.
اهل سنت
اهل سنت خواستار امنیت و اخوت هستند، انتظار دارند که آزادی مذهبی مراعات شود و این خواسته تک‌تک جامعه اهل سنت است. انتظار آن است که جامعه اهل سنت در شهرهای بزرگ کشور مثل اصفهان و دیگر شهرها آزادانه بتوانند نماز بخوانند و به تعلیم فرزندان خود مشغول باشند. این انتظار کاملاً معقول و قانونی است. اینکه اهل سنت بتواند در هر شهری که نیاز دارد مسجد بسازد و نماز جمعه و نماز عید بخواند و از آزادی کامل برخوردار باشد، انتظاری کاملاً قانونی بوده و خواسته‌ای زیاده‌خواهان نیست. اهل سنت معتقد است که حق مردم باید رعایت شود و کسی به خاطر مذهب از حقوقش محروم نشود، زیرا رعایت حقوق ملت باعث اتحاد و نزدیکی می‌شود.
مراعات حقوق قانونی اهل سنت، خواسته همه اهل سنت است. شیعه و سنی ایرانی هستند. ایران نه‌فقط متعلق به شیعه است و نه‌تنها متعلق به سنی است، لذا نباید حقوق این دو گروه در کشور متفاوت باشد.
رژيم ايران طبق برنامه‌ای كه جديداً آن را طراحي كرده می‌خواهد آمار زندانيان اهل سنت در زندان رجايي شهر را كاهش دهد، بدون اينكه آن‌ها را آزاد كند، تعداد زيادي از زندانيان اهل سنت را به زندان‌های مختلف انتقال داده كه غالباً به شهرهاي خودشان فرستاده نشدند‪.‬‬‬‬‬‬
آگاهان به مسائل اهل سنت در ایران معتقدند که اهل سنت بدترین دوران پس از انقلاب ۱۳۵۷ را پشت سر می‌گذارند. آن‌ها همچنین هشدار می‌دهند که ادامه روند کنونی وحدت شیعه و سنی» در کشور را به مخاطره خواهد انداخت.
زندانیان اهل سنت که به خاطر تبلیغ دینی با اتهاماتی مانند اقدام علیه امنیت ملی مواجه هستند حکم محاربه در دست دارند در زندان و در فضای نامناسبی دوران زندان خود را می‌گذرانند و به‌صورت مدام از سوی مأموران زندان به دلیل عقیده‌شان مورد بی‌احترامی قرار می‌گیرند.
ماده ۲۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران برابری تمام شهروندان ایرانی را بر اساس موازین اسلام مورد تأکید قرار می‌دهد. بااین‌حال در کنار سایر اقلیت‌های دینی در ایران که این ماده اساسی نتوانسته برابری آنان را در بیش از سه دهه گذشته در برخورداری از حقوق شهروندی تضمین کند، پیروان اهل سنت در ایران نیز علی‌رغم این‌که مسلمان هستند شرایط مشابهی دارند، آنان نیز از تصاحب مسئولیت‌های کلان مدیریتی کشوری و لشگری و نیز بهره‌مندی برابر از فرصت‌ها و امکانات محروم هستند، همین‌طور با موانع و محدودیت‌های جدی برای تبلیغ باورهای خود و به‌جا آوردن مناسک مذهبی خود از سوی حکومت ایران روبه‌رو هستند.
اهل سنت با مجموعه‌ای از این فشارها از قبیل ایجاد شورای برنادییزی مدارس علوم دینی اهل سنت، ممنوع التدریس کردن اساتید علوم دینی اهل سنت، محرومیت دانشجویان اهل سنت از تحصیل و ممنوع‌الخروج کردن بسیاری از دانشجویان اهل سنت که در مدارس دینی خارج کشور تحصیل می‌کنند و ممانعت از برگزاری نماز جماعت در اعیاد اسلامی برای اهل سنت ایران، مواجه هستند،به‌خصوص در شهر تهران گفته می‌شود بیش از یک‌میلیون سنی در آن زندگی می‌کنند اما از حق ساختن مسجد و برگزاری مراسم و اعیاد خود محروم هستند.
در این ماه:
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل سنت زاهدان، مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در نامه‌ای به آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، نسبت به انتشار گزارش هایی در خصوص «دستور محرمانه»رییس قوه قضاییه ایران برای تسریع« اعدام محکومین اهل ‌سنت در پرونده‌های مواد مخدر» ابراز نگرانی کرده است. مولانا عبدالحمید در این نامه با اشاره به انتشار این شایعه‌ در بعضی رسانه‌ها، خواستار «تدبیر حکیمانه و پدرانه» رهبر جمهوری اسلامی در این خصوص شد. امام‌جمعه اهل سنت زاهدان در نامه‌‌ مذکور، به «دغدغه و نگرانی اهل سنت» در این مورد اشاره کرده است. وی اعدام‌های اخیر چند شهروند اهل سنت در شهرهای مختلف کشور در خصوص پرونده مواد مخدر را از دلایل «تقویت احتمال صحت» دستور محرمانه رئیس قوه قضائیه دانست.
به گزارش خبرگزاری هرانا ارگان خبری فعالان حقوق بشر در ایران ، محمد صابر ملک‌ رئیسی زندانی سیاسی بلوچ سنی مذهب که حکم محکومیت ۱۵ ساله خود را بصورت تبعیدی در زندان اردبیل سپری می کند، نامه ای سرگشاده به علمای اهل سنت در استان بلوچستان نوشته است. وی در این نامه با تاکید بر بی گناهی و شرحی از شکنجه ها و بی عدالتی هایی که در این مدت بر وی گذشته است، تبعیض مذهبی در زندان را نوعی تخلف از قانون دانسته و از علمای اهل سنت با تاکید بر اینکه خواهان عدالت است، می خواهد نسبت به تحقق این مهم و برقراری شرایط مساعد تحمل حبس مطابق قانون، اقدامات لازم را در تعامل با مسئولین ذیربط انجام دهند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، کاک حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان، در پی احضار به دادسرای ویژه‌ی روحانیت استان همدان و مراجعه به این مکان، در ۲۸ اسفندماه سال گذشته به سه مورد اتهامی با عناوین «تبلیغ علیه نظام»٬ «تشویش اذهان عمومی»٬ و «ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی» تفهیم شد.
در این ماه و در ادامه روند ستیز با اهل سنت، حقوق آنان به شرح ذیل نقض گردید:
گزارش آماری
احضار و بازجوئی                                1 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی                          2 مورد
شکنجه و تهدید                                    1 مورد

بهاییان
ایران، کشوری که در آن بهاییان یکی از بزرگ‌ترین اقلیت مذهبی را تشکیل می‌دهند، آئین بهایی هنوز یک «فرقه مرتد» تلقی می‌شود. . این مشهور است که بهاییان به دنبال صلح هستند، قدرت سیاسی نمی‌خواهند و تهدید امنیتی ایجاد نمی‌کنند. بااین‌حال رژیم دینی ایران آن‌ها را تحت تعقیب قرار می‌دهد. از انقلاب اسلامی ۱۹۷۹ میلادی تاکنون، بهاییان به‌طور سامانمند و روشمند از دسترسی به تحصیلات عالی و همچنین حق اشتغال محروم بوده‌اند؛و اگر پیگیر حق از دست رفته خود باشند با اتهامات واهی و زندان و تهدید مواجه میگردند و همواره در معرض دستگیری‌های بدون مجوز قانونی و حبس قرارگرفته‌اند. از جمله اخراج‌شدگان سال گذشته می‌توان از شمیس پورشاهرضایی، دانشجوی رشته نمایش نام برد که با وجود کسب رتبه ۱۳۸ آزمون سراسری و رتبه ۱۰ آزمون عملی، به دلیل اعتقادات مذهبی از ادامه تحصیل در دانشگاه بازماند. بهائیان هرگز قادر نبوده‌اند به‌طور علنی از تعالیم دینی خود پیروی کنند. آنها تقریباً در تمام مراحل زندگی مورد بدرفتاری قرار می‌گیرند. کمیسیون بین‌المللی آزادی مذاهب آمریکا گزارش داده که کودکان بهایی به همراه مادرانشان زندانی می‌شوند. آن‌ها از دانشگاه، تأسیس مدرسه و تأسیس عبادتگاه منع هستند. مقامات ازدواج آن‌ها را به رسمیت نمی‌شناسند و رسانه‌های ایران بهاییان را پلید می‌شمارد. وقتی بهاییان می‌میرند خویشان آن‌ها نمی‌توانند وارث آن‌ها باشند و با گرفتن گواهی فوت مشکل‌دارند و اغلب شاهد خراب کردن قبر‌هایشان هستند، که این کار نه‌تنها توسط خرابکاران، بلکه توسط خود دولت نیز انجام می‌شود. در شرایطی که امید می‌رفت باروی کار آمدن دولت جدید که نام تدبیر و امید بر خود نهاده ، وضعیت حقوق بشر در ایران بهبود یابد و اکثر زندانیان سیاسی و عقیدتی از زندان رهایی یابند، باگذشت زمان وضعیت حقوق شهروندی بدتر شده و دور جدیدی از بازداشت‌ها و دستگیری‌ها آغازشده است. هر روزخبری از دستگیری یک فعال سیاسی، عضوی از اعضای جنبش دانشجویی یا کارگری، روزنامه‌نگار یا کنشگر اجتماعی منتشر میشود یا سایت خبری و رسانه‌ای توقیف و تعطیل میشود. انتظار می‌رفت در شرایط حاکمیت دولت حسن روحانی فضای زندان‌ها و وضعیت زندانیان عقیدتی – سیاسی دچار تحول شود و بسیاری از زندانیان دربند و در حصر آزاد شوند و تمام اصول قانون اساسی بلااستثناء اجراشده و همان‌گونه که رئیس‌جمهور در زمان مبارزات انتخاباتی وعده داده بود “حقوق شهروندی ” پایه و مبنای برخورد با تمام آحاد ملت باشد؛- وعده‌ای که به نظر می‌رسد بی‌اساس و توخالی بوده و دست‌کم مبنای عمل وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی قرار گرفته است. این اخبار و گزارش‌ها همچنین حاکی از شدت یافتن موارد احضار شهروندان بهایی به دادستانی برای ابلاغ حکم یا دستگیری و اعزام آن‌ها به زندان است. اکثر قریب به‌اتفاق این افراد را محکومانی تشکیل می‌دهند که پیش از آن احکام قضائی‌شان صادرشده، اما در پی روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اجرای احکام آن‌ها مدتی به عهدهٔ تعویق افتاده بود. نکتهٔ درخور تأمل اینکه بازداشت‌های اخیر اغلب در کوچه و خیآبان و در محل کار و زندگی شهروندان بهایی صورت گرفته است و در آستانهٔ ششمین سالگرد زندان رهبران بهایی موسوم به گروه “یاران ایران” است.
حسن روحانی رئیس‌جمهوری ایران برخلاف وعده‌های پیشین (برابری برای همه ایرانیان) در اظهاراتی اعلام نمود: “دولت خواستار آن است که جایگاه همه ادیانی که قانون اساسی آن‌ها را به رسمیت شناخته، حفظ و پیروان این ادیان بتوانند به حقوق مشروع خود برسند و در این راستا اگر مشکلی هم وجود دارد، باید رفع شود.” ازآنجایی‌که بهاییان جزء دین‌های رسمی کشور نیستند اظهارات آقای روحانی امید پیروان این آئین را به تغییراتی که انتظار داشتند، ناامید کرد.
بهاییان ایران پس از انقلاب فرهنگی در دانشگاه‌ها از تحصیل عالی در دانشگاه‌های ایران محروم هستند، عده‌ای از بهاییان برای مقابله با اخراج دانشجویان بهایی در سال ۱۳۶۶ اقدام به تأسیس موسسه آموزش عالی آنلاین نمودند، اما دستگاه قضایی کشور در دی ماه سال ۱۳۹۰ کلیه مدیران و اساتید آن را بازداشت کرد، کامران مرتضایی، کیوان رحیمیان، فؤاد مقدم، امان‌الله مستقیم، شاهین نگاری، نوشین خادم، فاران حسامی، کامران رحیمیان، ریاض سبحانی، رامین زیبایی، فرهاد صدقی و محمود بادوام افرادی بودند که در این رابطه احکام سنگینی دریافت کردند، سال گذشته دو شهروند بهایی مرتبط با این دانشگاه بهنام‌های طلوع گلکار و نسیم باقری بازداشت و به ترتیب به پنج سال و چهار سال حبس تعزیری محکوم شدند. اخراج معدود دانشجویان بهایی در دانشگاه‌های کشور همچنان ادامه دارد.
انتقال دانش و تجربه بشری، جز از طریق آموزش امکان‌پذیر نیست و به همین دلیل حق تحصیل یکی از حقوق بنیادی بشر در مواد ۲۶ و ۲۷ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بند ۲ ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی و مواد ۱۳ ، ۱۴ و ۱۵ میثاق بین‌المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است که همگی بر حق تحصیل بدون هیچ نوع تبعیض از حیث نژاد، رنگ، جنس، زبان، مذهب، عقیده سیاسی و یا هر عقیده دیگر یا اصل و منشأ ملی یا اجتماعی، دارایی، نسب یا هر وضعیت دیگر شناخته‌شده و بر آن تأکید شده و دولت ایران موظف است تمامی امکانات و تسهیلات لازم را برای ایجاد شرایط مناسب جهت بهره‌مندی همه شهروندان از این حق طبیعی فراهم کند و کلیه موانعی را که در اثر شرایط خاص جغرافیایی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در مسیر رسیدن شهروندان به این حق قرار می‌گیرد، مرتفع سازند.
ممانعت از کسب‌وکار بهاییان یکی دیگر از فشارها و آزار و اذیت‌هایی است که بهاییان با آن مواجه هستند، پلیس اداره اماکن که وابسته به نیروی انتظامی است در نقاط مختلف کشور که سرکشی ماهانه به محل کسب شهروندان دارند، در اکثر مواقع محل کسب بهاییان را به دلیل عدم اجازه کسب، پلمپ می‌کنند.
(در پایان سال ۹۳، تعداد زندانیان بهایی حدود ۸۰ نفر بود ولی در انتهای سال ۹۴، این تعداد به ۵۰ نفر کاهش پیدا کرد)، اما فشارها بر بهاییان کاهش نیافته است. گزارشگر ویژه همچنین گزارشهایی در مورد تخریب اماکن فرهنگی و اموال اعضاء جامعه بهاییت دریافت کرده است . این موارد ظاهرأ شامل تخریب منزلی که متعلق به یکی از رهبران جامعه بهایی آقای جمال الدین خانجانی بود نیز است.
در این ماه:
به گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز ، صبح روز چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ ماموران امنیتی با مراجعه به منزل سیما کیانی شهروند بهایی در شهر ری, منزل وی را تفتیش و خانم کیانی را بازداشت کردند . این احتمال می رود وی را به زندان اوین منتقل کرده باشند.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز ، نوید معلم شهروند بهایی ساکن مینودشت استان گلستان در تاریخ ‌شنبه ۲۲اسفند ۱۳۹۵ مقابل محل کسب خود بازداشت و به زندان منتقل شد. نوید معلم به همراه همسر خود کاملیا بیدلیان پیشتر در پرونده موسوم به بازداشت شدگان بهایی استان گلستان به یک سال و شش ماه زندان محکوم شده بود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، لیزا تبیانیان (عنایتی)، شهروند بهایی ساکن کرج، روز چهارشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۵, ماموران امنیتی دراستان البرز ضمن تفتیش منزل و ثبت و ضبط برخی وسایل شخصی وی با داشتن حکم جلب, او را بازداشت کرده اند.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز ، کوروش صدقی یکی از شهروندان بهایی ساکن کرج روز۲۶ اسفند ۱۳۹۵ بازداشت و پس از یک روز آزاد شد ،وی در دوران بازداشت از سوی ماموران امنیتی درخصوص فرزند خود مورد تهدید قرار گرفت و محل کسب وی به همراه برادر او پلمب گردید.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز، سعید عظیمی شهروند بهایی ساکن شهر اصفهان که پیشتر توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود پس از گذشت ۱۰۸ روز همچنان در بلاتکلیفی در زندان دستگرد به سر می برد. این شهروند بهایی در ۴ آبان ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات در منزل خود بازداشت و پس از بازجویی به زندان دستگرد اصفهان منتقل شد که همچنان با وجود برگزاری دادگاه در بلاتکلیفی به سر می برد.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز، مهسا شاعرزاده شهروند بهایی ساکن شهرستان رامهرمز در استان خوزستان به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی از دانشگاه پیام نور این شهر اخراج گردید. به گفته یک منبع نزدیک به این شهروند بهایی ” خانم شاعرزاده در اداره اطلاعات تحت فشار قرار گرفت و به او گفته اند که چون شما بهایی هستی و حق تحصیل نداری باید از دانشگاه اخراج انصراف دهی و خانم شاعرزاده از این موضوع خودداری کرد.”
به گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز، پویا اعظمی در آخرین امتحان ترم توسط مسئولین دانشگاه از سر امتحان محروم شد و به وی اعلام کردند که به دلیل بهایی بودن حق تحصیل در این دانشگاه را ندارد. این شهروند بهایی محروم از تحصیل که در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی عمران تحصیل می کرد پس از گذراندن یک ترم در دی ماه امسال از دانشگاه اخراج شده است.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز . روز گذشته در تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ محل کسب دو شهروند بهایی, آقایان فرید و فرنوش پاشایی در گوهردشت کرج توسط ماموران انتظامی به همراه ماموری از اداره اطلاعات و تعزیرات و همچنین با حضور یک قاضی به بهانه جنس قاچاق, محل کسب آنان را پلمب کردند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، مسئولین دانشگاه آزاد رودهن تهران، در آخرین امتحان‌ ترم، به پویا اعظمی آقجه، دانشجوی این دانشگاه، اعلام کردند که به دلیل بهایی بودن، حق تحصیل در این دانشگاه را ندارد. بهایی نیوز در این خصوص گزارش کرد؛ این شهروند بهایی محروم از تحصیل که در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی عمران تحصیل می‌کرد پس از گذراندن یک‌ترم در دی‌ماه امسال از دانشگاه اخراج شده است.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز، محل کسب احسان الله شارقی یکی از شهروندان بهایی واقع در گوهردشت کرج توسط ماموران دولتی پلمب و اجناس محل کسب ایشان با وجود داشتن فاکتورهای خرید به عنوان قاچاق کالا ثبت شد.
به گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز، نیلوفر موسوی شهروند بهایی ساکن شهر کرج که در دانشگاه پیام نور استان قزوین مشغول به تحصیل بود در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۹۵ در حین امتحانات ترم اول بود از ادامه تحصیل محروم شد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، افروز ذبیحی دانشجوی بهایی ترم ۵ رشته‌ی عمران دانشگاه شهید بهشتی، پس از گذراندن ۹۰ واحد درسی، به دلیل باور مذهبی خود از ادامه تحصیل محروم شد. خانم ذبیحی سابقه چندین موفقیت در آزمون استعدادهای درخشان را در کارنامه خود دارد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، تعداد چهارده نفر از شهروندان بهایی ساکن روستای روشنکوه از توابع مازندران، به اتهام تصرف در اراضی جنگلی به دادگاه فراخوانده شدند. روستای روشنکوه از توابع استان مازندران غالب ساکنین آن بهایی بوده و بیش از هفتاد سال است که در این روستا ساکن هستند؛ اداره منابع طبیعی اخیراً ادعا کرده که چهارده قطعه از زمین‌های این روستا پیش‌ترها جنگل بوده و بهاییان با تصرف این اراضی جنگلی اقدام به ساخت‌وساز و کشاورزی نموده اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، یک منبع مطلع به خبرگزاری بهایی نیوز گفته که کیوان پاکزادان به اتهام ” عضویت در تشکیلات فرقه بهائیت” از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی مقیسه به پنج سال حبس محکوم گشته است.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، بهروز توکلی از اعضای سابق گروه رهبری جامعه بهائی در ایران که از اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ زندانی است علیرغم بیماری قلبی از حق مرخصی درمانی محروم مانده و پی گیری‌های خانواده او برای آزادی مشروط بی پاسخ مانده است. آقای توکلی بیماری قلبی دارد و به دلیل گرفتگی رگ قلب باید عمل جراحی شود.
به گزارش خبرگزاری بهایی نیوز، سعید رضایی یکی از مدیران جامعه بهایی ایران که به ۱۰ سال زندان محکوم شده است پس از گذشت نزدیک به ۹ سال بدون یک روز مرخصی در زندان رجایی شهر زندانی است. این شهروند بهایی در حالی بدون یک روز مرخصی طی ۹ سال اخیر زندانی بود که به گفته پزشکان متخصص نیاز به مرخصی دستکم سه ماه جهت ترمیم مینکس پای وی لازم است.
روند ستیز با بهاییان در این ماه نیز ادامه داشت به‌گونه‌ای که حقوق شهروندان بهایی در موارد ذیل نقض گردید.
گزارش آماری
بازداشت و بیخبری                                                                               4 مورد
بلاتکلیفی اشخاص بازداشت شده                                                                1مورد
پلمپ محل کسب ، محرومیت از تحصیل یا کار                                              8 مورد
توقیف مصادره اموال تخریب امکان                                                           1مورد
محکومیت به زندان                                                                              1مورد
مخالفت با مرخصی زندانی                                                                      2مورد

مسیحیان
جمهوری اسلامی کمر به نابودی مسیحیت بسته است، واقعیتی است تلخ در مورد جفا بر مسیحیان ایران؛ مسیحیانی که به خاطر دگراندیشی و تغییر دین از سوی حکومت مذهبی جمهوری اسلامی مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. ضرب و شتم، شکنجه و تهدید به مرگ برای مسیحیان ایرانی تبدیل به امور عادی شده است. جفا بر مسیحیان در کشورهای اسلامی رو به رشد است و روزانه مسیحیان بسیاری از سوی مسلمانان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند. در جمهوری اسلامی ایران نیز، تعداد بی‌شماری از مسیحیان به خاطر تغییر دین و فعالیت‌های مذهبی‌شان زندانی‌شده، مورد اتهام و محکومیت قرار می‌گیرند. لازم به توضیح است که جمهوری اسلامی ایران در ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی در رتبه نهم رده‌بندی کشورهایی قرار گرفت که مسیحیان را به‌شدت آزار می‌رسانند. در حال حاضر بر اساس گزارش سازمان‌های مدافع حقوق مسیحیان در ایران گفته می‌شود تعداد زیادی از مسیحیان شناخته‌شده تنها به جرم‌هایی نظیر اقدامات بشارتی و یا آموزش و پخش انجیل در زندان به سر می‌برند و بسیاری از نوکیشان مسیحی تحت جفا قرارگرفته و با ضربات شلاق به جرم روزه‌خواری و شرب خمر در مراسم عشاء ربانی یا شکنجه و آزار در سلول خود در زندان‌های ایران مواجه شده و بعضاً حتی تحدید به مرگ شده‌اند. فشار دستگاه‌های امنیتی و قضایی بر کلیساها همچنان ادامه دارد و در ادامه‌ سلسله محدودیت‌های اعمال‌شده از سوی مسئولان امنیتی، کلیساهای تبشیری رسمی، کلیسای جماعت ربانی مرکز در تهران، کلیسای پروتستان عمانوئیل، کلیسای انجیلی پطرس واقع در تهران و … یا به‌اجبار تن به همکاری با نهادهای امنیتی و تن دادن به خواسته‌های آنان مبنی بر افشای فهرست اعضای این کلیساها به همراه سایر مشخصات ایشان من‌جمله شماره‌ ملی، بستن درهای خود را به روی ایمان‌داران و نوکیشان مسیحی فارسی‌زبان و عدم برگزاری مراسم به زبان فارسی داده‌اند و یا به‌کل تعطیل، رهبران آنان جمهوری مانند روبرت آسریان دستگیر و با احکام غیرمنصفانه و بلندمدت مواجه شده‌اند. حتی کلیساها از پذیرش فارسی زبانان خودداری میکنند و باید مراسم خود را به زبان غیر از فارسی برگزار نمایند . صدور احکام حبس برای مسیحیان ایران‌ همچنان ادامه دارد؛ با این‌که در قانون اساسی ایران آزادی دینی مسیحیان، کلیمیان و زرتشتیان به رسمیت شناخته‌شده ولی عملکرد حکومت در برابر تبلیغات دینی و اجرای مناسک مذهبی آنان تاکنون نشان داده است که اصول مندرج در قانون اساسی در مورد آزادی دین و مذهب و عدم تفتیش عقاید، تنها سرپوشی برای نقض حقوق اقلیت‌های مذهبی و دینی در ایران بوده است. در قانون اساسی ایران مذهب شیعه‌ جعفری تنها مذهب رسمی ایران بوده و ارگان‌های مذهبی و امنیتی حکومت ایران تبلیغ اصول و مبانی این ادیان و مذاهب را تهدیدی برای ایدئولوژی غالب حکومتی قلمداد می‌کنند و این مسئله یکی از عمده دلایلی است که حاکمیت به‌واسطه‌ی آن، پیروان و مبلغین مسیحیت را سرکوب و با بستن کلیسای آنان، راه را برای تبلیغات دینی این اقلیت مذهبی، سد می‌کند.
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران، در تازه‌ترین گزارش خود که در اکتبر ۲۰۱۵ منتشر گردید، متذکر شد که طبق گزارش ها، مسیحیان همچنان برای فعالیت در کلیساهای خانگی غیر رسمی مورد پیگرد قضایی قرار می گیرند به عنوان نمونه در تاریخ اول مارس ۲۰۱۵ ، کشیش ویکتور بت تمرز، رهبر سابق کلیسای آشوری پنطیکاستی واقع در خیدی شهرآرا تهران که در دسامبر ۲۰۱۴ در زمانی که در حال انجام مراسم کریسمس در منزلش بود دستگیر شدو به اتهام « تبلیغ علیه نظام » و « تبلیغ برای مسیحیت انجیلی » و « تاسیس کلیساهای خانگی » تفهیم اتهام شده بودند را تایید کرد.درپاسخ دولت ایران اعلام داشت نیازی به تاسیس کلیسای جدید نیست چون کلیساهای فعلی پاسخ گوی نیارهای اقلیت های مذهبی هستند واشاره کرد که فعالیت های کلیساهای خانگی غیرقانونی محسوب می شوند.
در این ماه:
به گزارش محبت‌نیوز, در ادامه تداوم نقض حقوق اقلیت‌های دینی توسط جمهوری اسلامی در ایران، روز دوم اسفند ماه, ا”نوشه ورونیکا رضابخش” و “سهیل آگوستین زرگرزاده‌ثانی” دو نوکیش مسیحی کاتولیک، توسط نیروهای لباس شخصی اطلاعات سپاه در شهر ارومیه دستگیر و به مکانی نامعلوم منتقل شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نانا بدریان و آندره وارتانیان، زوج مسیحی اهل تاجیکستان به ترتیب در تاریخ های ۴ بهمن و ۲۴ دی ماه سال جاری توسط نیروهای اداره اطلاعات تهران بازداشت شده اند. یک منبع نزدیک به این زوج درباره علت بازداشت آنها گفت: آقای وارتانیان صاحب ملک یک کلیسا در تهران بوده اما علت بازداشت وی مشخص نیست. لازم به ذکر است نانا بدریان بعد از مدتی بازجوئی از بند زنان زندان اوین آزاد شد .
به گزارش محبت‌نیوز, دستیار ویژه حسن روحانی در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی مدعی شده، در ایران اسلامی ده‌ها کلیسا و کنیسه و مراکز عبادی در امنیت کامل مراسم خود را دارند و حتی تعداد کلیساها بیش از مورد نیاز مسیحیان ایران است. علی یونسی, وزیر سابق اطلاعات در حالی مدعی است که تعداد کلیساها بیشتر از حد نیاز است که در تاریخ جمهوری در این چهار دهه حتی یک کلیسا اجازه ساخت نگرفت.
به گزارش محبت‌نیوز, یک کارشناس مذهبی در رادیوی جمهوری اسلامی با انتقاد از باورهای مسیحی در مورد بهشت و جهنم گفته بهشت مسیحیان حورالعین و لذت جنسی ندارد. محمدحسین فرج‌نژاد,کارشناس برنامه‎ی این هفته شعبده شوم با موضوع فرجام شناسی مسیحیت به بررسی شرایط آخرالزمان و بهشت و جهنم در دیدگاه مسیحیان و همینطور تاثیر آن در سینمای مسیحی اختصاص داشت.
به گزارش محبت‌نیوز, در همایشی برگزار شده به اسم “خمس و تعالی فرهنگی” دبیر و سخنران این همایش, غلامعلی نعیم‌آبادی, یکی از حوزیان قم با نگرانی از تبلیغات دشمنان گفته مسیحیان، برنامه مسیحی‎سازی جهان را ریخته‌اند و تلاش می‌کنند مردم خمس مالشان را پرداخت نکنند.
به گزارش محبت‌نیوز, در ادامه‎ی تبلیغات منفی و موج‏ سازی علیه مسیحیان، موسسه امنیتی دیده‎بان کتابی علیه مسیحیت با عنوان “خشونت در پناه مسیحیت” منتشر کرده و در آن مدعی شد مسیحیان به دنبال فریب افراد به نفع ظهور مسیح هستند. به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۲۳ اسفندماه ۹۵، امین افشاری و هادی عسگری، نوکیشان مسیحی، جهت تفهیم اتهام در ارتباط با پرونده اخیر خود به دادگاه انقلاب اعزام شدند. اتهام این دو زندانی عقیدتی در این دادگاه «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل کلیسای خانگی» عنوان شده و تاریخ تشکیل دادگاه نیز برای اردیبهشت‌ماه در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده تعیین گشته است. این دو نوکیش مسیحی پیش‌تر در اعتراض به بلاتکلیفی خود دست به اعتصاب غذا زده بودند.
به گزارش محبت‌نیوز, وضعیت جسمی مریم نقاش زرگران در بند نسوان زندان اوین، در یک هفته‌ی گذشته رو به وخامت گذاشته و نیاز مبرم به رسیدگی ویژه پزشکان متخصص دارد. این نوکیش مسیحی که مبتلا به بیماری «ASD» است، پیش‌تر تحت عمل جراحی قلب نیز قرار گرفته و طولانی شدن زندان همراه با ضعف جسمی بر شدت بیماری او افزوده است و به گفته‎ی هم‌ بندی‌هایش وزن او به سرعت کاهش می‌یابد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، نانا بدریان شهروند مسیحی اهل کشور تاجیکستان از بند نسوان زندان اوین آزاد شد. از سوی دیگر همسر وی آندره وارتانیان به بند ۴ زندان اوین منتقل شده است. هم‌چنان از اتهامات و جزئیات پرونده این زوج مسیحی اهل کشور تاجیکستان اطلاعی در دست نیست.
در این ماه، حقوق شهروندان مسیحی در موارد ذیل نقض گردید :
گزارش آماری
بازداشت و بیخبری                                                              4 مورد
بلاتکلیفی اشخاص بازداشت شده                                               4 مورد
فرا فکنی و حاشیه سازی                                                       4 مورد
توهین                                                                            4 مورد
ناتوانی زندانی در تحمل باقیمانده حبس به علت بیماری                1 مورد
عدم رسیدگی به بیماری زندانی                                             1 مورد
مخالفت با مرخصی زندانی                                                 1 مورد
محاکمه                                                                         2 مورد

دراویش گنابادی
دراویش نعمت‌الله‌ی گنابادی ازجمله اقلیت‌های مذهبی در ایران هستند که برخورد با ایشان در طی سال‌های اخیر افزایش چشمگیری داشته است. دراویش گنابادی جمعیتی چندمیلیونی از دراویش شیعه را در سراسر ایران شامل می‌شوند که سبک دین‌داری صوفیانه متفاوتی با تشیع فقاهتی رهبران جمهوری اسلامی دارند و خود را جمعیتی خواهان صلح و برادری و البته غیرسیاسی می‌دانند. اعتقادات دراویش گنابادی، گستردگی پیروانشان در سراسر کشور و پیروی آن‌ها از نظرات قطب دراویش و رهبر معنوی‌شان، دکتر نورعلی تبنده، از سوی جمهوری اسلامی تهدیدی امنیتی به‌حساب می‌آید. سابقه سیاسی و اجرایی دکتر تابنده در اوایل انقلاب و اعتبار و محبوبیت ویژه‌ای که در میان پیروانش و در جامعه دراویش دارد، بر نگرانی مقامات امنیتی افزوده است.
طی سالیان گذشته حکومت ایران برخلاف تعهدات بین‌المللی خود درزمینهٔ احترام به میثاق حقوق مدنی و سیاسی و موازین حقوق بشر، ازجمله حق آزادی مذهب که شامل آزادی ابراز مذهب یا معتقدات خود در عبادات و اجرای آداب و اعمال و تعلیمات مذهبی می‌باشد، نه‌تنها حق برگزاری مناسک و مراسم مذهبی برای دراویش گنابادی را زیر پا گذاشته است بلکه به برخورد قضایی و امنیتی با آنان پرداخته است. بزرگ‌ترین و اساسی‌ترین مشکل دراویش ایرانی رعایت نشدن حقوق شهروندی آنان است و این مشکل نه از طرف دولت کنونی بلکه از طرف تندروهای مذهبی و گروه‌های افراطی ایجاد می‌شود که در ساختار سیاسی حاکمیت نفوذ کرده و همچنین از طریق بعضی مراجع تقلید سر‌شناس حکومتی مانند نوری همدانی و مکارم شیرازی و… در قم حمایت می‌شوند.
در جریان واقعه کوار ۲۲ تن از دراویش گنابادی از سوی دادگاه مورد محاکمه قرار گرفتند. برخی از این افراد ازجمله ابراهیم فضلی، محمدعلی سعدی و اصغر کریمی به ۲ سال حبس محکوم شدند و ۳ تن دیگر به تبعید مادام‌العمر محکوم شدند. در جریان اعتراضات صورت گرفته به عدم درمان برخی از زندانیان نیز،خانواده‌های دراویش زندانی در مقابل دادستانی تحصن کردند و در پی آن و در دو نوبت نزدیک به ۴۰۰ تن از دارویش بازداشت شدند، اکثر بازداشت‌شدگان بدون تشکیل پرونده ساعاتی بعد آزاد شدند. همین‌طور در سال گذشته محکومیت ۷ تن از مدیران سایت مجذوبان نور، وکلا و فعالان حقوق دراویش از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران صادر شد و درمجموع این دراویش زندانی به بیش از ۵۶ سال حبس تعزیری محکوم شدند.
در این ماه:
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، دستگاه قضایی برای محمد نوری، از دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی را در حکمی جدید به حبس محکوم کرده است. محمد نوری، از دراویش طریقت نعمت‌اللهی گنابادی ساکن قائم‌شهر و تحصیل‌کردهٔ حوزهٔ علمیه، از سوی شعبه دهم دادگاه روحانیت به اتهام نشر اکاذیب به سه ماه حبس تعزیری محکوم شده است. بر اساس گزارش مجذوبان نور، وی چندی قبل با حکم دادگاه ویژهٔ روحانیت ساری و با گزارش سازمان اطلاعات سپاه به اتهام شرکت در مجالس درویشی به خلع لباس و ۵ سال ممنوعیت از حضور در مجالس درویشی محکوم شده بود.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از مجذوبان نور، محمدعلی شمشیرزن از دراویش گنابادی در پی بیهوشی و تشدید بیماری قلبی از زندان بندرعباس به بیمارستان منتقل شد. محمدعلی شمشیرزن از پیروان طریقت نعمت‌اللهی گنابادی، عصر امروز ۲۳ اسفندماه در پی تشدید بیماری قلبی، بی‌هوش و از زندان به بیمارستان منتقل شد. محمدعلی شمشیرزن که طی حکمی از سوی دادگاه انقلاب شیراز به همراه شش تن دیگر از دراویش گنابادی ساکن شهرستان کوار محکوم به تبعید مادام‌العمر است در روز شنبه ۱۸ دی‌ماه در محل تبعیدگاهش شهر بندرعباس، به طور غیرقانونی بازداشت و زندانی شده است.
در این ماه حقوق دراویش گنابادی در موارد زیر نقض گردید:
گزارش آماری
محکومیت به زندان                                                                          1 مورد
جلوگیری از آزادی زندانی با توجه به نا توانی در تحمل دوره حبس              1 مورد

پیروان سایر ادیان
حاکمیت کنونی ایران و سران آن اعتقاددارند که برخی از گروه‌های مذهبی دشمنان کشور هستند، زیرا باورهای مذهبی آن‌ها ممکن است وفاداری به‌نظام را دچار چالش کنند و به بهانه حفظ امنیت سیاسی، سرکوب فعالیت‌های مذهبی را سرلوحه عناد با ادیان دیگر را قرار داده‌اند.
در این ماه :
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، کوروش آزادی و بهروز نجاتیان، دو تن فعالان عرفان حلقه، از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شدند. بهروز نجاتیان و کوروش آزادی به ترتیب در تاریخ‌های سی‌ام بهمن‌ماه و دوم اسفندماه در پی احضار به دادسرای اصفهان، در این مکان بازداشت شدند. گفته می‌شود که بهروز نجاتیان هم‌اکنون در اعتراض به بازداشت غیرقانونی خود دز اعتصاب غذا به سر می برد .
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، محمد علی طاهری، موسس «عرفان حلقه» روز ۹ اسفند ماه در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی احمدزاده مجددا به اتهام «فساد فی الارض» که در دادگاه قبلی از آن تبرئه شده بود، متهم شد و همزمان یک روز پس از دادگاه فیلم مستندی از شبکه سوم صداوسیما پخش شد که در آن افرادی با صورت شطرنجی در حالی که از شاگردان سابق وی معرفی شدند، خواهان اجرای حکم «اعدام» در مورد آقای طاهری موسس «عرفان حلقه» شدند. خواهر محمد علی طاهری در مصاحبه با کمپین بین المللی با اظهار اینکه بدون دلایل مشخص مجددا اتهام فساد فی الارض در دادگاه روز ۹ اسفند ماه برای آقای طاهری مطرح شده است گفت: «ما به شدت نگران هستیم. مسوولان حتی به حکم‌های خودشان هم احترام نمی گذارند. آقای طاهری از اتهام فساد فی الارض تبرئه شده بود و به گفته وکیلش دادگاه روز ۹ اسفند ماه مربوط به رسیدگی اتهام دخالت در امور پزشکی بود با این حال در این دادگاه هیچ صحبتی از این اتهام نشده و به جایش مجددا اتهام فساد فی الارض مطرح شده است .
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران ، معصومه ضیاء، از فعالان عرفان حلقه، پس از گذشت دو ماه، همچنان در انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین، به‌صورت بلاتکلیف نگهداری می‌شود. یکی از نزدیکان خانم ضیاء در مصاحبه با تارنگار حقوق بشر در ایران گفت: “بازپرس پرونده در آخرین مراجعه‌ی خانواده‌ی خانم ضیا یه دادسرا، به آنان گفته که هنوز تحقیقات به‌پایان نرسیده و قراری مبنی بر آزادی صادر نشده است.”
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران ، معصومه ضیاء، فعال عرفان حلقه، پس از نزدیک به دوماه و نیم بازداشت و بازجویی در انفرادی بند ۲۰۹ زندان اوین، طی روزهای اخیر به بند نسوان این زندان انتقال یافته و علیرغم صدور قرار کفالت و وثیقه تاکنون از آزادی وی ممانعت به عمل آمده است. یک منبع مطلع از وضعیت معصومه ضیاء گفت: “به خانواده خانم ضیا ابلاغ‌شده بود که با تهیه فیش حقوقی، مقدمات لازم برای آزادی او را فراهم کنند اما پس از مراجعه مادر وی به دادسرا در روز سه شنبه ۲۴ اسفندماه، دادستان تهران، جعفری دولت‌آبادی از پذیرش قرار کفالت خودداری کرده و دستور صدور قرار وثیقه‌ی ۲۰۰ میلیون تومانی را داده است.
در این ماه، حقوق این دسته از شهروندان در موارد ذیل نقض گردید:
گزارش آماری
بازداشت                                                                                2 مورد
بلاتکلیفی افراد بازداشت شده                                                       3 مورد
جلوگیری از آزادی زندانی تا توجه به تهیه وثیقه درخواستی                1 مورد
اعتصاب غذا                                                                           1 مورد
فرافکنی و حاشیه سازی                                                             2 مورد









۱۳۹۶ فروردین ۴, جمعه

کشیش سابق کلیسای بغداد։مسیحیت در عراق ناپدید شده است

به گزارش«محبت نیوز»  اندرو وایت کشیش انگلیسی گفته:« زمانی فرارسیده که تاریخ مسیحیت در عراق به پایان راه خود برسد و به احتمال فروان دیگرهیچ فرد مسیحی در این کشور باقی نمی ماند.»
به نوشته اسپوتنیک، مسیحیان در حال فرار از عراق و مناطقی که در تصرف اسلامگرایان داعش است به سمت مناطق امن دورتر هستند و می گویند که دیگر به آنجا باز نمی گردند.
اندرو وایت کشیش تنها کلیسای انگلیسی در عراق بود. اما در سال ۲۰۱۴ به دلیل خطرات موجود مجبور به ترک این کشور شد.
وی بارها به حمایت از اقدامات دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پرداخت و خواستار کمک به مسیحیان حاضر در خاورمیانه شد.

حکم قطعی نوکیش مسیحی زندانی “ابراهیم فیروزی” صادر شد

دادگاه تجدید نظر این زندانی عقیدتی ۲۵ دی ماه سال گذشته برگزار و حکم اولیه که پنج سال زندان بود بار دیگر تایید شد، این نوکیش مسیحی باید تا سال ۱۳۹۸ در زندان بماند.
به گزارش «محبت نیوز» مقامات قضایی جمهوری اسلامی اجازه‎ ندادند ابراهیم فیروزی، نوکیش مسیحی زندانی در زندان رجایی شهر کرج در ایام نوروز به مرخصی اعزام شود، این در حالیست که او حدود چهار سال است که در زندان به سر می‌برد و حتی یک روز هم به مرخصی نرفته است.
وضعیت روحی و جسمی این نوکیش مسیحی به علت عدم برخورداری از مرخصی درمانی ضعیف گزارش شده است، در عین حال او مادری پیر و مریضی دارد که یک سال است از بیماری سرطان رنج می‌برد و برادر کوچکتر ابراهیم مراقب اوست و چون تحت درمان قرار دارد شرایط جسمی خوبی ندارد که بتواند برای ملاقات فرزندش به رجایی شهر کرج مراجعه کند و مسئولان زندان بدون درک این شرایط حتی اجازه نمی‌دهد ابراهیم فیروزی برای ملاقات با مادر خود به مرخصی برود.

دادگاه تجدید نظر این زندانی عقیدتی ۲۵ دی ماه سال گذشته برگزار و حکم اولیه که پنج سال زندان بود بار دیگر تایید شد و او باید تا سال ۱۳۹۸ در زندان بماند.
از طرفی او پس از پایان مدت زندان باید برای دو سال نیز به شهرستان سرباز از محروم‌ترین مناطق استان سیستان و بلوچستان تبعید شود.

او در حال حاضر در کنار گروهی از زندانیان سیاسی در سالن ۱۲ بند ۴ زندانی و حتی دسترسی به تلفن برای او بسیار دشوار شده است.
منابع مطلع با اشاره به موارد بالا به «محبت نیوز» گفته‎اند حتی در صورت موافقت مسئولان زندان با مرخصی او تامین وثیقه برای خانواده‎ی فیروزی ممکن نیست.

اواخر تیرماه سال گذشته مادر ابراهیم فیروزی زمانی که فرزندش هنوز در زندان اوین بود در پیامی ویدیویی خطاب به مسئولان قوه قضائیه و با تاکید بر اینکه دلتنگ فرزند است و به خاطر شرایط جسمانی‌اش هرگز نتوانسته است به ملاقات فرزندش در زندان برود، از مسئولان جمهوری اسلامی استمداد کرده پسرش را آزاد کنند.

این فعال مسیحی پیش از این نیز در مورخ ۱۳۹۲/۴/۲۲ از سوی دادگاه انقلاب شهرستان رباط کریم به اتهام «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی»، «راه اندازی و هدایت تشکل انحرافی بشارتی مسیحیت»، «ارتباط با عناصر ضد انقلاب خارج نشین و شبکه های ضد انقلاب خارجی» و راه اندازی سایت مسیحی، به یکسال حبس و دو سال تبعید به شهرستان سرباز واقع در استان سیستان و بلوچستان از استانهای محروم کشور محکوم شده بود.

اطلاعیه 809 کمیته دفاع از پیروان ادیان در خصوص بهائیان

آقای روحانی، در منشور حقوق شهروندی نیز جامعه بهائیان ایران از هرگونه حقی محرومند زیرا:
قانون اساسی جمهوری اسلامی حربه ای است در نقض حقوق شهروندان بهائی

و نه تنها این منشور، که تلاش های مشابه نیز نخواهند توانست بر اقدامات تبعیض آمیزی که تحت حمایت قانون اساسی ایران بطور رسمی و گسترده توسط سازمان ها، ارگانها و نهادهای دولتی ایران به اجرا در می آیند، غلبه کند. آری دولت شما هم به سیاست ممانعت از پذیرش  بهائیان در سیستم دانشگاههای دولتی کشور ادامه می دهد.
بنابراین شاهدیم که:
جوانان و دانش پژوهان بهائی پس از پشت سر گذاشتن آزمون ورودی دانشگاه، عمدتاً به بهانه نقص مدارک از ورود به دانشگاه باز می مانند.

مهســاشاعـرزاده دانشجوی کارشناسی شیمی کاربردی داشگاه پیام نور شهر رامهرمرز تنها به دلیل باورمند بودن به آیین بهاییت از دانشگاه اخراج میشود.

افروز ذبیحی دانشجوی ترم پنج دانشگاه شهید بهشتی هم به دلیل پیروی از آئین بهایی دیگر نباید  وارد این دانشگاه شود.


اعضای جامعه بهایی ایران بطور فزاینده مورد تهدید، بازداشت، زندان، آزار و شکنجه قرارمی گیرند.

بیش از  120 روز از  پلمپ ده ها محل کسب شهروندان بهایی در استان مازندران می گذرد اما مسئولین استان هیچ اقدامی برای رفع این تبعیض آشکار اقتصادی نکرده اند .اداره کل منابع طبیعی استان مازندران با ادعای تصرف در اراضی جنگلی خواستار تخریب تعدادی از منازل متعلق به بهاییان ساکن روستای روشنکوه از توابع استان مازندران میشود، روستائی که اکثر ساکنین آنان باورمند به آئین بهائیت هستند و برخلاف ادعای اداره منابع طبیعی مبنی بر اینکه اهالی روستا به حریم جنگل تجاوز کرده اند، آنان نیز می گویند: در صورت تطبیق نقشه ها و تصاویر هوایی روشن خواهد شد که نه تنها ایشان هیچگونه تجاوزی به منابع طبیعی نداشته اند بلکه در طی چند دهه اخیر، ده ها هزار متر زمین های کشاورزی ایشان تحت تصرف منابع طبیعی قرار گرفته است .
و این نیز یکی از موارد مختلف  تلاش های سیستماتیک و گسترده ای است  که در جهت ترک بهاییان از این روستا انجام میشود، می توان بهندادن جواز ساخت و یا پایان کار به ساکنین بهایی این روستا هم اشاره نمود. حال آنکه ساخت و ساز در روستاهای مسلمان مجاور به آسانی  صورت می گیرد.
اعضای کمیته دفاع از حقوق پیروان ادیان ، با استناد به مواد 23 بند 1 ، 18، 19 اعلامیه جهانی حقوق بشر ، ضمن محکوم نمودن هرگونه تبعیض عقیدتی، از جامعه جهانی و بخصوص سازمان ملل و اتحادیه اروپا می‌خواهند که نسبت به این گونه تبعیضات آشکار و قانونی، واکنش نشان داده وپیش گیری از نقض حقوق انسانی تمام ایرانیان فارغ از باور و یا عقاید مذهبی آنان را در صدر گفتگوهای خود با دولت ایران بگذارند.
طبق ماده 4 قانون اساسی، كليه قوانين و مقررات مدني، جزائي، مالي، اقتصادي، اداري، فرهنگي، نظامي، سياسي و غير اينها بايد بر اساس موازين اسلامي باشد.
در ابتدای منشور حقوق شهروندی نیز  آمده است: “کلیه اتباع ایران صرف نظر از جنسیت، قومیت، ثروت، طبقه اجتماعی، نژاد و یا امثال آن از حقوق شهروندي و تضمینات پیش بینی شده در قوانین و مقررات، برخوردار می باشند.” و حذف « مذهب»  تعمدی است بر اجرای تبعیض های صورت گرفته .  ماده 3-117 منشور: برگزاري و حضور در مراسم مذهبی ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده اند، آزاد است.

۱۳۹۶ فروردین ۲, چهارشنبه

وخامت وضعیت جسمی مریم نقاش زرگران و مخالفت با اعزام او به مرخصی درمانی

طبق آخرین گزارش‌های دریافتی از منابع نزدیک به خانواده‎ی مریم نقاش زرگران وضعیت جسمی او هفته‎ی گذشته وخیم شده بوده و بار دیگر با کاهش وزن روبرو شده است.

به گزارش «محبت نیوز» طبق آخرین پیگیری‌های منابع مطلع در تهران وضعیت جسمی «مریم (نسیم) نقاش زرگران» نوکیش مسیحی و زندانی در بند نسوان زندان اوین، در یک هفته‌ی گذشته رو به وخامت گذاشته و نیاز مبرم به رسیدگی ویژه پزشکان متخصص دارد.
این نوکیش مسیحی که مبتلا به بیماری «ASD» است، پیش‌تر تحت عمل جراحی قلب نیز قرار گرفته و طولانی شدن زندان همراه با ضعف جسمی بر شدت بیماری او افزوده است و به گفته‎ی هم‌بندی‌هایش وزن او به سرعت کاهش می‌یابد.

خانواده‎ی خانم زرگران از اواسط سال ۱۳۹۶ اعلام کردند که در پی اعتصاب غذاهای مکرر و شرایط زندان و فشارهای قضایی که با بلاتکلیف گذاشتن پرونده‎ی این نوکیش مسیحی همراه بود وضعیت روحی مریم نقاش زرگران هم آسیب جدی دیده و او را مبتلا به افسردگی نموده است.

او در پی چندین مرحله اعتصاب غذا سال گذشته سرانجام ۳۱ مرداد ماه به مرخصی درمانی اعزام شد ولی درحالیکه هنوز مراحل درمانی او باقی مانده بود شنبه ۲۷ شهریور به زندان برگردانده شد.

نقاش زرگران بار دیگر از ۱۵ تیر ماه در اعتراض به بلاتکلیفی و عدم رسیدگی به پرونده‌ی خود دست به اعتصاب غذا زد. او خواستار آزادی بی‌قید و شرط بود.
در این دوران سه بار به بهداری زندان اون منتقل شد و در نهایت پس از گذشت ۲۷ روز از اعتصاب غذا مسئولان زندان به او وعده دادند تا آزاد خواهد شد و در نتیجه ۱۰ مرداد ماه به اعتصاب غذای خود پایان داد.

او بار دیگر در ۵ خرداد‌ ماه ۱۳۹۵ در اعتراض به عدم رسیدگی به وضعیت جسمی، وضعیت پرونده، عدم آزادی مشروط و مخالفت با اعطای مرخصی دست به اعتصاب غذا زده بود و پس از گذشت ۱۱روز اعتصاب غذای اولش در ۱۷ خردادماه با تودیع وثیقه به مرخصی درمانی اعزام شد.

سال گذشته وضعیت مریم نقاش زرگران بسیار وخیم بود. او با وجود آنکه مرخصی داشت و مسئولان به او قول داده بودند که این مرخصی همراه با آزادی مریم خواهد بود اما بار دیگر به زندان فراخوانده شد. این در حالی بود که مدت زمان عدم حضور او در زندان ۴۵ روزغیبت منظور شد.

این نوکیش مسیحی اولین بار در اسفندماه ١٣٨٩ پس از احضار به دفتر پیگیری وزارت اطلاعات مورد بازجویی و تهدید قرار گرفت. درپی این بازجویی‌ها که با تهدید خانواده او نیز همراه بود، سوالاتی در خصوص برگزاری کلیسای خانگی و جامع مطرح بوده است.

گفتنی ست تنها پس از گذشت چند روز از بازداشت «سعید عابدینی» در سال ۱۳۹۱ که برای بازدید از خانواده و پیگیری تاسیس یک پرورشگاه به ایران سفر کرده بود، خانم نقاش زرگران نیز طی تماس تلفنی از سوی پلیس امنیت احضار و بازداشت شد .

شایان ذکر است این وضعیت خانواده‎ی نقاش‌زرگران را نیز با آسیب‌های جدی روبرو کرده است. «زهرا پورنوحی لنگرودی» مادر مریم در نتیجه‎ی فشار و استرس ناشی از سلامت فرزندش پس از آنکه برای پیگیری وضعیت خود بارها به دادستانی مراجعه کرد دچار عارضه مغزی شد.

کاک حسن امینی به دادگاه ویژه روحانیت احضار و تفهیم اتهام شد

کاک حسن امینی، حاکم شرع اهل سنت مردمی استان کردستان، صبح روز شنبه ۲۸ اسفندماه ۹۵، به دادگاه ویژه روحانیت همدان احضار شد.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، کاک حسن امینی، حاکم شرع مردمی کردستان، در پی احضار به دادسرای ویژه‌ی روحانیت استان همدان و مراجعه به این مکان، در ۲۸ اسفندماه سال گذشته به سه مورد اتهامی با عناوین «تبلیغ علیه نظام»٬ «تشویش اذهان عمومی»٬ و «ایجاد تفرقه میان شیعه و سنی» تفهیم شد.
کاک حسن امینی، حاکم شرع و یکی از چهره‌های سیاسی مذهبی کردستان، از حامیان مهدی کروبی در انتخابات دور دهم و عضو شورای ملی صلح است. کاک حسن امینی سابقه‌ی پنج سال زندان در دهه شصت را نیز در کارنامه خود دارد و بارها تحت‌فشارهای امنیتی قرار گرفته است.

۱۳۹۵ اسفند ۳۰, دوشنبه

صادقانه از دانشگاه اخراجشان كنيد ، نه منع تحصيل!

“افروز ذبیحی در ترم پنج از دانشگاه شهید بهشتی منع تحصیل شد”[i]  تیتر این خبر، نشان می‌دهد که چرا دولت جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ادعا می کند که هیچ دانشجوی بهایی از دانشگاه‌ها اخراج نمی‌شود! بهاییان از دانشگاه اخراج نمی‌شوند، آنها را منع تحصیل می‌کنند. به آنها اجازه ورود به دانشگاه نمی‌دهند، سایت‌هایشان را مسدود می‌کنند، ایشان را حذف ترم می‌کنند و اجازه ثبت نام در ترم جدید نمی‌دهند، از ایشان می‌خواهند خوابگاه‌شان را تخلیه کنند. برگه‌های امتحانی برایشان صادر نمی‌کنند. بعد از دو ترم که راهی برای ورود به دانشگاه نداشتند و از ایشان خبری نشد هم برایشان می نویسند، انصراف از تحصیل. اینچنین است که دانشجوی بهایی از دانشگاه‌های ایران اخراج نمی‌شود، بلکه به روش فوق مسئولیت  انصراف از تحصیلش به گردن خودش می‌افتد. شیعیان روایتی دارند که می‌گوید اگر دین ندارید، حداقل آزاده باشید! حالا هم اگر اجازه اتمام تحصیل به دانشجویان بهایی نمی‌دهید، حداقل اخراجشان کنید، نه منع تحصیل! که این به صداقت نزدیک‌تر است.

۱۳۹۵ اسفند ۲۹, یکشنبه

گزارش نقض حقوق شهروندی بهائیان در سال ۱۳۹۵

خبرگزاری بهایی نیوز به عنوان یک رسانه حقوق بشری و مستقل گزارش سالانه شمسی خود را جهت بررسی وضعیت حقوق شهروندان بهایی در ایران منتشر می کند.
خبرگزاری بهایی نیوز به عنوان مرجع خبری و حقوق بشری مستقل درخصوص بهائیان ایران تلاش دارد نسبت به وضعیت بهائیان در ایران اطلاع رسانی کرده و موارد نقض حقوق شهروندی بهائیان را ثبت کند.گزارش زیر رویدادهای یکساله بهائیان در ایران می باشد که این نهاد حقوق بشری معتقد است که این اخبار تنها بخشی از فشارهای موجود بر بهائیان بوده و موارد نقض حقوق شهروندی علیه بهائیان گستردگی بیشتری دارد و بخشی از خبرها به دلیل شرایط امنیتی و فشار موجود بر بهائیان منتشر نشده است.
لازم به ذکر است که اخبار رسیده به خبرگزاری بهایی نیوز پس از تحقیق و بررسی همه جانبه منتشر یافته که آن گزارش به شرح زیر می باشد.



بازداشت و دستگیری

- کیوان پاکزادان شهروند بهائی در تاریخ ١٢ خرداد ماه ١٣۹۵ توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات استان تهران بازداشت شد.

- شیدا تائید شهروند بهائی شهرستان نور در تاریخ ٣ تیر ماه ١٣۹۵ جهت گذراندن محکومیت یک ساله خود به زندان بابل منتقل شد.

- افشین سید احمد شهروند بهائی از ظهر روز ٨ تیر ماه ١٣۹۵ پس از مراجعه به دادسرای اوین بازداشت و به زندان منتقل شد.

- یکتا فهندژ سعدی شهروند بهائی ساکن شیراز که پیشتر به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود، در تاریخ ٢٦تیر ماه سال ١٣۹۵ بازداشت شد.

- دو شهروند بهائی به نام های نعیم قائد شرقی و نبیل تهذیب در روز ٢٧ تیر ماه سال ١٣۹۵ در شیراز بازداشت شدند.

- خلیل اقدامیان شهروند بهایی که در خصوص پرونده تخریب گلستان جاوید ( قبرستان بهائیان ) قروه احضار شده بود،بازداشت شد و پس از مدتی به قید وثیقه آزاد شد.

- یاشار رضوانی شهروند بهائی ساکن تهران در تاریخ ١٣ مرداد سال ١٣۹۵ توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت شد.

- هفده شهروند بهائی ساکن یزد در تاریخ ١٤ مرداد ماه ١٣۹٤ توسط ماموران امنیتی به صورت دسته جمعی بازداشت شدند و پس از بازجویی در اداره اطلاعات شهر یزد تمامی افراد جز دو تن از این شهروندان آزاد شدند.

- ژیلا شهریاری (همسر برادر مهوش ثابت) شهروند بهائی ساکن تهران در تاریخ ٢٢ مرداد ماه ١٣۹۵ پس از تفتیش منزل از سوی ماموران امنیتی بازداشت شد.

- در تاریخ ٦ شهریور ماه ١٣۹۵ نعمت الله بنگاله به همراه دخترش نازنین بنگاله دو شهروند بهائی در شیراز پس از تفتیش منزل بازداشت شدند.

- چهارده شهروند بهایی ساکن کرج و شیراز در تاریخ ٧ مهر ماه ١٣۹۵ در یورش نیروهای امنیتی در منازشان بازداشت شدند که اسامی آنان شمیم اخلاقی به همراه همسرشان صهبا فرحبخش، صهبا مصلحی و همسرشان عهدیه عنایتی ، مهیار سفیدی و همسرشان شادی صادق اقدم و ورقا کاویانی ،مریم اسلامی ، سروش ایقانی، مرجان و مژگاه غلامپور، فرید و فرزاد شادمان و پریسا روحی زادگان بود.

- بهاره نوروزی شهروند بهائی ساکن شیراز در تاریخ ١٢ مهر ماه ١٣۹۵ و به مکانی توسط ماموران امنیتی این استان بازداشت شد.

- فرزاد دلارام و روحیه نریمان دو شهروند بهائی در شیراز که زن و شوهر می باشند در ١٢ مهر ماه ١٣۹۵ بازداشت شدند و به دفتر وزارت اطلاعات شیراز که به پلاک ١٠٠ معروف است منتقل شدند.

- دکتر ماریا کوثری شهروند بهائی ساکن قروه سنندج در تاریخ ١٣ مهر ماه ١٣۹۵ توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت شد.

- سعید عظیمی شهروند بهایی ساکن اصفهان در تاریخ ۴ آبان ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات در منزل خود بازداشت شد.

- در تاریخ ١١ آبان ماه ١٣۹۵ چهار شهروند ساکن شهر بابا سلمان شهریار به نام های انوری به همراه دخترش ندا انوری، فرهاد مقربی و رضوان الله عبداللهی که در حال برگزاری جلسه یکی از اعیاد دیانت بهائی درمنزل آقای انوری بودند، طی هجوم ماموران امنیتی بازداشت شدند.

- سه تن از شهروندان بهائی ساکن زاهدان به نام های امیلیا حکیمیان، تبسم حسینی و فرشید دادور در تاریخ ١٦ آبان ماه ١٣۹٥ توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

- امرالله حکمت شعار در تاریخ دوشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات در حوالی محل کار خود بازداشت شد.

- ۱۸ آبان ۱۳۹۵ دستکم پنج شهروند بهایی به نام های بهنام میرزایی، نیما نوع خواه، آرشام گل پور، سهیل حقدوست و شهروز زمانی در استانداری مازندران بازداشت و همچنین با تعدادی زیادی از شهروندان بهایی حاضر در مقابل استانداری مازندران برخورد شد.

- پیام ولی شهروند بهایی در تاریخ ۲ آذرماه ۱۳۹۵ پس از بازداشت به مکانی نامعلوم منتقل شد.

- طی روز ۲ آذرماه ۱۳۹۵، ۵ شهروند بهایی به نام های لالا صالحی ، پریسا سپهری، ثمر آشنایی، نسیم کاشانی نژاد و رضوان یزدانی توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات در منازلشان بازداشت شدند.

- در تاریخ ٦ آذرماه ۱۳۹۵ چهار شهروند بهائی ساکن زاهدان به نام های سیاوش رحیمی، بهرام روحانی، مهرنوش رمضانی و هیدا یزدان توسط ماموران امنیتی اداره وزارت اطلاعات بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.

- در تاریخ ۳۰ آذر ۱۳۹۵ ماموران امنیتی استان قزوین با یورش به منزل یکی از شهروندان بهایی ساکن این شهر به نام سهیل کشاورز وی را به مکانی نامعلوم منتقل کردند.

- در تاریخ ۱ دی ماه ۱۳۹۵ ماموران امنیتی دستگاه وزارت اطلاعات، امرالله خالقیان و همسرشان فریبا روحانی را بازداشت و منزل این زوج بهایی را مورد تفتیش قرار داده اند.

- سمیر خلوصی شهروند بهایی ساکن کرمان ساعت ۲ ظهر در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۵ پس از تفتیش کامل و بهم ریختن کل منزل وی توسط ماموران امنیتی بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات منتقل شد.
- مهبد اتحادی جوان ۲۳ ساله بهایی ساکن یزد در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

- مریم بشیر و برهان اسماعیلی دو شهروند بهایی ساکن شهر برازجان از شهرستان های استان بوشهر در تاریخ ۱۳ دی ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی اداره وزارت اطلاعات بازداشت شدند.

- روحیه زینلی شهروند بهایی ساکن کرمان پس از دومین احضار توسط اداره اطلاعات این استان در تاریخ ۱۴ دی ماه ۱۳۹۵ بازداشت شد. وی در حالی بازداشت شد که همسر نیز پیشتر در تاریخ ۱۰ دی ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی بازداشت شده است.

- هفت تن از شهروندان بهایی در یزد به نام های فرزاد روحاني، ناطقه نعيمي، مهران اسلامي، مهران بندي، رامين حصوري، احمد نعيمي و عزت الله خرم در تاریخ ۲۹ دی ۱۳۹۵ به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی بازداشت شدند.

- کوروش شریف زاده و فواد میثاقیان دو شهروند بهایی ساکن شهر کرج پس از احضار به اداره تعزیرات حکومتی، در تاریخ ۳۰ دی ۱۳۹۵ توسط ماموران امینتی بازداشت شدند.

- در تاریخ ۵ بهمن ۱۳۹۵ ماموران امنیتی با مراجعه به منزل محمد تدریسی شهروند بهایی ساکن شهر یزد پس از تفتیش منزل، وی را بازداشت کردند.

- دوتن از شهروندان بهایی ساکن اصفهان به نام های منوچهر رحمانی و محسن مهرگانی درتاریخ ۶ بهمن ۱۳۹۵پس از تفتیش منزل توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

- هاله غلامی شهروند بهایی شهر تهران در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۹۵ به دلیل بهایی بودن و مشارکت در تشکیل خیریه به نفع کودکان کار توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

- شعله رام و شایان رحیمی زوج بهایی ساکن شهر زاهدان در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ پس از تفتیش محل کسب آنان ،توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند.

- احسان امیری نیا، نیما رجب زاده و آرمان بندی سه شهروند بهایی ساکن شهر کرمان در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی این استان بازداشت شدند.
ماموران امنیتی پس از بازداشت این سه شهروند بهایی منازل آنان را مورد تفتیش قرار داده است.

- در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ ماموران امنیتی استان فارس در شهر شیراز فرزان معصومی و فرهام ثابت شهروند بهایی را بازداشت کردند.

- فاروق ایزدی نیا (مترجم، پژوهشگر و محقق) شهروند بهایی ساکن تهران در تاریخ ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی این استان بازداشت شد.

- در تاریخ ۳ اسفند ماه ۱۳۹۵ ماموران امنیتی خانم سرور فروغی مهدی آبادی ( روشن) را که از بیماری رنج می برد، بازداشت و به زندان اوین منتقل کردند.

- در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ ماموران امنیتی با مراجعه به منزل سیما کیانی شهروند بهایی و تفتیش منزل ، وی را بازداشت کردند.

- نوید معلم شهروند بهایی ساکن مینودشت استان گلستان در تاریخ ‌شنبه ۲۲اسفند ۱۳۹۵ مقابل محل کسب خود بازداشت و به زندان منتقل شد. نوید معلم به همراه همسر خود کاملیا بیدلیان پیشتر در پرونده موسوم به بازداشت شدگان بهایی استان گلستان به یک سال و شش ماه زندان محکوم شده بود.

- در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۹۵ لیزا تبیانیان ( عنایتی) شهروند بهایی ساکن شهر کرج پس از تفتیش منزل و مصادره اموال شخصی ایشان از جمله کتاب های مذهبی وغیرمذهبی، لپ تاب و... توسط ماموران امنیتی استان البرز بازداشت شد.
- در تاریخ ۲۶ اسفند کوروش صدقی شهروند بهایی ساکن شهر کرج بازداشت و ضمن تهدید ، محل کسب وی و برادرشان کامبیز صدقی نیز پلمب شد.
- یکتا فهندژ سعدی شهروند بهایی ساکن شیراز بدون ابلاغ قبلی جهت اجرای حکم ۵ ساله خود به زندان عادل آباد منتقل شد. پیشتر وی در دادگاه تجدید نظر به ۲سال حبس تعزیری و ۳سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

مرخصی از زندان

- فریبا کمال آبادی یکی از مدیران جامعه بهائی ایران پس از گذشت ٨ سال، در ٢٠ اردیبهشت ماه ١٣۹۵ به مدت پنج روز به مرخصی آمد. این شهروند بهائی پیشتر در تاریخ ٢۵ اردیبهشت ماه ١٣٨٧ توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
- عفیف نعیمی یکی از مدیران جامعه بهائی ایران در تاریخ ٧ خرداد ١٣۹۵ به دلیل بیماری سنکوب و بیماری سخت لخته خون که در شرایط بد جسمانی قرار گرفته بود و در روزهای اخیر بارها در زندان رجائی شهر بیهوش شده بود به بیمارستان قلب تهران منتقل شد.

- ناطقه نعیمی شهروند بهائی زندانی در زندان یزد برای اولین بار در تاریخ ٨ خرداد ١٣۹۵ به مرخصی ده روزه آمد. او پیشتر در تاریخ ١٤ مهر ١٣۹٤ به همراه خانم اعظم مطهری جهت گذرانیدن دوران محکومیت خود به زندان یزد معرفی شد.

- شمیم روحانی شهروند بهایی ساکن اهواز که پیشتر در تاریخ ٢١ دی ١٣۹٤ جهت اجرای حکم به زندان منتقل شده بود، در تاریخ ١١ خرداد ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومانی به مرخصی ۵ روزه آمده است.

- عفیف نعیمی یکی از مدیران جامعه بهائی ایران با وجود وضعیت وخیم جسمانی در تاریخ ١۹ خرداد ١٣۹۵ از بیمارستان قلب تهران به زندان رجایی شهر منتقل شد. او پیشتر در تاریخ ٧ خرداد ١٣۹٥ به دلیل بیماری سنکوب و بیماری سخت لخته خون که در شرایط بد جسمانی قرار گرفته بود به بیمارستان قلب تهران منتقل شده بود.

- فواد مقدم شهروند بهایی یکی از مسئولین سابق دانشگاه آنلاین بهائیان در اصفهان با توقف حکم، در تاریخ ٢٦ تیر ١٣۹۵ برای ۲ ماه به مرخصی آمد. او پیشتر در تاریخ یکم خرداد ماه ۱۳۹۰ همزمان با یورش گسترده به مرتبطین با دانشگاه آنلاین بهائیان بازداشت شد.

- شیدا تائید شهروند بهائی که پیشتر در تاریخ ٣ تیر ١٣۹۵ به زندان بابل منتقل شده بود، بیستم مرداد ماه ١٣٩۵ به مرخصی ده روزه آمد.

- صبا گلشن شهروند بهائی در تاریخ ٢٣مرداد ماه ١٣۹۵ جهت مداوای پزشکی به مرخصی درمانی آمد. وی پیشتر ٢٧ فروردین ماه ١٣۹٣ به چهار سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود.

- اعظم مطهری شهروند بهائی که پیشتر در تاریخ ١٤ مهر ماه ١٣۹٤ به همراه خانم ناطقه نعیمی جهت گذرانیدن محکومیت یک ساله خود به زندان یزد منتقل شده بود، در حالی که تنها ٢١ روز از دوران محکومیت وی باقی مانده بود در تاریخ سی ام مرداد ماه ١٣۹۵ به مرخصی ١۵ روزه آمد.

- مهوش ثابت (شهریاری) یکی از مدیران جامعه بهائی ایران پس از گذشت بیش از ۹ سال برای اولین بار در تاریخ ١٤ مهر ماه ١٣۹۵ به چهار روز مرخصی آمد.

- الهام فراهانی از زندانیان عقیدتی در زندان اوین در تاریخ ۶ آذر ماه به دلیل مصدومیت از ناحیه آرنج به بیمارستان منتقل شد.

- شهرام اشراقی شهروند بهایی زندانی در زندان اصفهان که پیشتر به همراه ۲۰ شهروند بهایی دیگر بازداشت شده بود با توقف حکم در تاریخ ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ به یک ماه مرخصی آمد. این شهروند بهایی پیشتر به ۳ سال زندان محکوم شده بود و در تاریخ ۱۹ مهرماه ۱۳۹۴ به دادسرای اصفهان معرفی شد.


برگزاری دادگاه

- در تاریخ ۱۴/۱/۱۳۹۵ پرونده ای علیه بهزاد ذبیحی مبنی بر دستکاری کنتور و سرقت برق علیه ایشان در کلانتری شهر ساری تشکیل شد. بنا به ابلاغیه افسر تحقیق کلانتری قرار بود دادگاه بهزاد ذبیحی در تاریخ ۲۱/۱/۱۳۹۵ در دادسرای عمومی و انقلاب ساری برگزار شود. در آن روز پرونده برق وی از کلانتری به دادسرا انتقال داده نشد، به همین دلیل دادگاه به روز دوشنبه ۲۳/۱/۱۳۹۵ موکول شد.

- شش شهروند بهایی به نام های فرزاد بهادری، سیمین رسولی، سحر بهادری، نسیم بهادری،شبنم عیسی خانی و راشین صابری که پیشتر در تاریخ ۲۲ تیر ماه ۱۳۹۳ ضمن تفتیش منزل بازداشت شده بودند، در ٢٤ خرداد ١٣۹۵ دادگاه تجدید نظر با رای قطعی دادگاه تبرئه شدند. ۴ تن از این شش شهروند بهایی اعضای یک خانواده بودند.

- دادگاه تجدیدنظر شهروندان بهایی گرگان ،گنبدکاووس و مینودشت که در تاریخ ٤ بهمن ماه ١٣۹٤ به اتفاق بازداشت و با احکام سنگین( جمعا ۱۹۳ سال ) روبرو شده بودند، در تاریخ ۲۳ تیر ١٣۹۵ برگزار نشد.

- کیوان پاکزادان یکی از شهروندان بهائی که پیشتر پس از ٣٤ روز با قرار وثیقه آزاد شده بود، در تاریخ ٣٠ مرداد ١٣۹٥ جهت دفاع آخر خود به شعبه سوم دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ٣٣ شهید مقدس اردبیلی اوین احضار شد.

- دادگاه تجدید نظر دوازده تن از شهروندان بهایی استان گلستان در این استان در تاریخ ٨ مهر ١٣۹٥ به اتمام رسید. پیشتر نیز از ١٢ تن از شهروندان بهائی ۱۰ تن از آن ها در تاریخ ۲۸ شهریور ماه ۱۳۹۵ در دادگاه تجدید نظر حضور یافته بودند.

- یکتا فهندژ سعدی شهروند بهایی ساکن شیراز در دادگاه تجدید نظر در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۹۵ به ۵ سال حبس محکوم شد. این شهروند بهایی پیشتر در تاریخ اسفندماه ۱۳۹۲ به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت کشور توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات بازداشت و پس از دو ماه با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

- تینا موهبتی یکی از شهروندان بهایی ساکن استان گلستان که پیشتر به همراه ۲۳ شهروند بهایی دیگر به صورت دسته جمعی بازداشت شده بود در تاریخ ۱۲ بهمن ۱۳۹۵ ، به ۳ میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شد. وی پیشتر در تاریخ ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۱ به همراه دیگر شهروندان بهایی بازداشت شد و پس از ۲۴ روز با قرار وثیقه آزاد شد.

- کیوان پاکزادان که پیشتر در تاریخ ١٢ خرداد ١٣٩۵ توسط ماموران امنیتی در استان تهران بازداشت شده بود در تاریخ ٩ اسفند ماه کیوان پاکزادان به اتهام " عضویت در تشکیلات فرقه ضاله بهائیت" طی حکمی که به وکیل وی ابلاغ شده است به پنج سال زندان محکوم شد.


آزادی از زندان و بازداشت موقت

- مهران اسلامی شهروند بهائی که در تاریخ ١۵ فروردین ماه ١٣۹٤ خود را به زندان معرفی کرده بود بیست و چهارم اسفند ماه ١٣۹٤ پس از گذراندن محکومیت یک ساله خود از زندان یزد آزاد شد.

- بهزاد ذبیحی ماهفروجکی شهروند بهائی ساکن شهر ساری برای چندمین بار در پنج سال اخیر در تاریخ ١٨ اسفند ماه ١٣۹٤ باز داشت شد وهمان روز محل کسب وی نیز پلمپ شد. هشت روز بعد (٢٦/١٢/١٣۹٤) به قید وثیقه ۹٠ میلیون تومانی از زندان اداره اطلاعات آزاد شد.

- تارا هوشمند، سرمد شادابی و روحیه صفاجو در تاریخ ۸ فروردین ۱۳۹۵ به قید وثیقه آزاد شدند. سرمد شادابی با قرار وثیقه۲۰۰ میلیون تومانی و خانم ها تارا هوشمند و روحیه صفاجو با قرار وثیقه ۵۰ میلیون تومان آزاد شدند. این سه شهروند بهایی در تاریخ ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۴ به صورت همزمان در تهران و کرج بازداشت شده بودند.

- سروش شادابی یکی از شهروندان بهایی ساکن کرج که پیشتر پس از بازداشت چهار شهروند بهایی دیگر در تاریخ ۱۸ اسفند ماه ۱۳۹۴ بازداشت شده بود پس از گذشت یک ماه در تاریخ ۲۱ فروردین ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه از زندان آزاد شد.

- رامین ایدلخانی شهروند بهائی ساکن پارس آباد استان اردبیل که در تاریخ ٣١ مرداد ماه ١٣۹١ به زندان پارس آباد منتقل شده بود پس از پایان محکومیت ٤٤ ماه زندان و بعید در تاریخ ٢٣ فروردین ماه ١٣۹۵ آزاد شد.

- فاران حسامی شهروند بهائی که در تابستان ١٣۹٠ به شعبه ۵ دادسرای اوین احضار و همان جا بازداشت شده بود، پس از گذران ٤ سال محکومیت خود از زندان آزاد شد.

- کامران مرتضایی فرید از مدیران دانشگاه علمی آزاد ( دانشگاه بهائیان ایران) پس از گذراندن پنج سال محکومیت در زندان رجایی شهر در تاریخ ۵ اریبهشت ماه ١٣۹٥ از زندان آزاد شد. این شهروند بهائی پیشتر در تاریخ ٢٦ مهرماه ١٣۹٠ از سوی شعبه ٢٨ دادگاه انقلاب به ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده بود.

- شمیم اتحادی شهروند بهائی ساکن یزد در تاریخ ١٨ خرداد ماه ١٣۹۵ آزاد شد وی پیشتر به هشت سال و نیم حبس تعزیری محکوم شده بود که در نهایت در دادگاه تجدید نظر این حکم به ٣ سال زندان و ٧٤ ضربه شلاق و همچنین ممنوعیت خروج از کشور برای دو سال محکوم شد.

- ایرج لهراسب شهروند بهائی یزد که پیشتر در تاریخ ٨ تیر ماه ١٣۹٣ به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود هشتم تیر ماه ١٣۹۵ از زندان آزاد شد.

- کیوان پاکزادان شهروند بهائی در تاریخ ١٤ تیر ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد. وی پیشتر دوازدهم خرداد ماه ١٣۹۵ توسط ماموران امنیتی اداره اطلاعات استان تهران بازداشت شده بود.

- ناطقه نعیمی شهروند بهائی زندانی در زندان یزد، بعد از ظهر ٢٦ مرداد ماه ١٣۹٥ با گذراندن بیش از یک سوم حکم خود و با اجرای قانون آزادی مشروط از زندان آزاد شد. وی پیشتر در تاریخ ١۵ مهر ١٣۹٤ به همراه خانم اعظم مطهری جهت گذرانیدن دوران محکومیت خود به زندان یزد معرفی شده بود.

- سونیا احمدی طعامی شهروند بهائی ساکن مشهد شامگاه ٢٧ مرداد ماه ١٣۹۵ از زندان وکیل آباد مشهد آزاد شد. وی پیشتر چندین بار بازداشت و آزاد شده بود که آخرین حکم او ۵ سال حبس تعزیری بود که ۹ ماه و ۹ روز از دوران محکومیتش باقی مانده بود، آزاد شد.

- نوشین زنهاری و رامین شیروانی دو تن از شهروندان بهائی که در تاریخ ٢٦ تیر ماه ١٣۹۵ پس از تفتیش منزل بازداشت شده بودند، در هفته اول شهریور ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند.

- خلیل اقدامیان شهروند بهائی که در خصوص پرونده تخریب گلستان جاوید قروه به جهاد کشاورزی مراجعه کرده بود و پیگیر تخریب آن شده بود در تیر ماه ١٣۹۵، احضار و بازداشت شده.

- اعظم مطهری شهروند بهائی در تاریخ ٢٠ شهریور ١٣۹۵ پس از سپری دوران محکومیت از زندان یزد آزاد شد. وی پیشتر در تاریخ ١٤ مهر ماه ١٣۹٤ به همراه خانم ناطقه نعیمی به زندان منتقل شده بود.

- نازنین بنگاله شهروند بهائی ساکن شیراز که پیشتر در تاریخ ششم شهریور ١٣۹۵ به همراه پدرشان بازداشت شده بودند، روز یکشنبه ٢١ شهریور ١٣۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد.

- ژیلا شهریاری شهروند بهائی ساکن تهران در تاریخ ٢٣ شهریور ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد. وی پیشتر در تاریخ ٢٢ مرداد سال ١٣۹۵ توسط نیروهای امنیتی اداره اطلاعات بازداشت شده بود و دلیل بازداشت وی اعلام نشده بود.

- یاشار رضوانی شهروند بهائی پس از گذشت نزدیک به ٦٠ روز در تاریخ ٧ مهر ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه از زندان اوین آزاد شد.

- نبیل تهذیب و یکتا فهندژ سعدی ساکن شیراز در مهر ماه سال ١٣۹۵ با قرار وثیقه هر کدام ٢٥٠ میلیون تومان آزاد شدند. پیشتر نبیل تهذیب در تاریخ ٢٧ تیر و یکتا فهندژ سعدی در ٢٦ تیر ١٣۹۵ به زندان منتقل شدند.

- دو شهروند بهائی ساکن شیراز به نام های پریسا روحی زادگان و مریم اسلامی که در تاریخ ٧ مهر ماه ١٣۹۵ در منزل خود بازداشت شده بودند، در تاریخ ٢٦ مهر ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه ٦٠ میلیون تومانی آزاد شدند.

- در تاریخ ۲۶ مهر ماه ۱۳۹۵ مرجان غلامپور با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی آزاد شد. این شهروند بهایی پیشتر به همراه شانزده شهروند بهایی دیگر توسط ماموران امنیتی این شهر بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات معروف به پلاک ۱۰۰ شیراز منتقل شدند.

- دکتر ماریا کوثری شهروند بهائی ساکن قروه سنندج که در تاریخ ١٣ مهر ماه ١٣۹۵ بازداشت شده بود، بیست و هفتم مهر ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه شصت میلیون تومانی آزاد شد.


- پنج شهروند بهایی بازداشت شده در هفته های اخیر با قرار وثیقه ٢٠٠ ميليون تومانی آزاد شدند. به گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز روحیه نریمان، فرزاد دلارام، مژگان غلامپور( شادمان)، سروش ایقانی و فرزاد شادمان پس از انتقال از بازداشتگاه اداره اطلاعات شیراز معروف به پلاک ۱۰۰ به زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند. پیشتر در تاریخ هفتم مهرماه ۱۳۹۵ مژگان غلامپور ( شادمان ) سروش ایقانی و فرزاد شادمان در حدود ساعت ۹ شب در منزلشان بازداشت و به پلاک ۱۰۰ شیراز منتقل شده بودند.همچنین روحیه نریمان و فرزاد دلارام نیز ۱۲ مهرماه ۱۳۹۵ در منزلشان بازداشت شده بودند.

- نعمت الله بنگاله شهروند بهائی که پیشتر به همراه دخترش در تاریخ ششم شهریور ماه ١٣۹۵ بازداشت شده بود، پس از ٦٦ روز در تاریخ ١٠ آبان ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه ۵۵٠ میلیون تومانی آزاد شد.

- فرهاد مقربی و رضوان الله عبداللهی دو شهروند بهائی ساکن بابا سلمان شهریار پس از یک روز بازداشت، در تاریخ ١٣ آبان ماه ١٣۹۵ آزاد شدند.

- سه تن از شهروندان بهائی بازداشت شده ساکن شیراز به نام های شمیم اخلاقی، فربد شادمان و ورقا کاویانی پس از گذراندن ٣۹ روز بازداشت با قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند.

- دو شهروند بهائی ساکن شیراز به نام های شادی اصدق و صهبا فرحبخش که بعد از گذراندن ٤٠ روز بازداشت در تاریخ ١٦ آبان ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند.

- امرالله حکمت شعار شهروند بهایی ساکن کرج که در تاریخ ١٧ آبان ماه ١٣۹۵ توسط ماموران امنیتی وزارت اطلاعات در حوالی محل کار خود بازداشت شده بود، در تاریخ بیستم آبان ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه ۵٠ میلیون تومانی از زندان رجایی شهر کرج آزاد شد.

- شاهین نگاری یکی از اساتید دانشگاه بهائیان پس از گذراندن دوران مجکومیتش در تاریخ ٢٤ آبان ماه ١٣۹۵ آزاد شد. این شهروند بهائی پیشتر در تاریخ ٢٤ دی ماه ١٣۹١ در منزلش واقع در تهران بازداشت شده بود.

- پنج شهروند بهائی شهر قائمشهر پس از گذشت ۹ روز بازداشت در تاریخ ٢٧ آبان ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند.
- شمیم روحانی شهروند بهائی ساکن اهواز که در تاریخ ١٤ آبان ماه ١٣۹٢ توسط ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده بود، پس از پایان دوران محکومیت در تاریخ ٣٠ آبان ماه ١٣۹۵ از زندان اهواز آزاد شد.

- تبسم حسینی شهروند بهائی ساکن اهواز که پیشتر در تاریخ ١٦ آبان ماه ١٣۹۵ به همراه دو تن دیگر بازداشت شده بود، پس از ١٦ روز در تاریخ ١ آذر ١٣۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد.

- پرویز انوری و دخترش ندا انوری دو شهروند بهائی زندانی در زندان اوین در تاریخ ١ آذر ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه ۵٠ میلیون تومانی آزاد شدند. آنها پیشتر در تاریخ ١٢ آبان ماه ١٣۹۵ به همراه دو شهروند بهائی دیگر بازداشت شده بودند.

- پریسا سپهری شهروند بهائی در تاریخ ٣ آذر ماه ١٣۹۵ پس از یک روز بازداشت از بازداشتگاه وزارت اطلاعات آزاد شد.

- پیام ولی شهروند بهائی ساکن کرج در تاریخ ٤ آذر ماه ١٣۹۵ پس از یک روز بازداشت با قرار وثیقه آزاد شد.

- بهاره نوروزی و عهدیه عناینی دو شهروند بهائی ساکن شیراز در تاریخ ٦ آذر ماه ١٣۹۵ با قرار وثیقه ٢٠٠ میلیون تومانی از زندان عادل اباد شیراز آزاد شدند. آنها پیشتر در تاریخ هفتم مهر ماه ١٣۹۵ بازداشت شده بودند.

- شیدا تائید شهروند بهایی ساکن شهر نور مازندران ۱۶ آذر ۱۳۹۵ از زندان بابل آزاد شد. وی پیشتر در تاریخ ۴ تیرماه ۱۳۹۵ جهت اجرای حکم یک سال زندان به زندان بابل منتقل شده است.

- در تاریخ ۲۰ آذر ۱۳۹۵ مهیار سفیدی و صهبا مصلحی دو شهروند بهایی شیراز که پیشتر در تاریخ هفتم مهر ماه ۱۳۹۵ در بازداشتگاه وزارت اطلاعات معروف به پلاک ۱۰۰ با قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.

- امیلیا حکیمان و فرشید دادور دو شهروند بهائی در تاریخ ۲۲ آذر ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند. دو شهروند بهایی به همراه تبسم حسینی که پیشتر در تاریخ ۲آذر ماه پس از ۱۶ روز از بازداشت با قرار وثیقه ۷۰ میلیون تومانی آزاد شده بودند در تاریخ ۱۶ آبان ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بودند.

- در تاریخ ۷ دی ماه ۱۳۹۵ ثمر آشنایی شهروند بهایی ساکن شیراز با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شد. وی در تاریخ ۲ آذر ۱۳۹۵ به همراه چهار شهروند بهایی دیگر بازداشت شد.

- سه تن از شهروندان بهایی ساکن شیراز به نام های لالا صالحی ،نسیم کاشانی نژاد و رضوان یزدانی در تاریخ ۱۰ دی ۱۳۹۵ با قرار وثیقه دویست میلیون تومانی از زندان عادل آباد شیراز آزاد شدند. آنها پیشتر در تاریخ ۲ آذر ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی به همراه پریسا سپهری و ثمر آشنایی بازداشت شده بودند.

- چهار تن از شهروندان بهایی ساکن زاهدان به نام های هیدا یزدان ، بهرام روحانی، مهرنوش رمضانی زاده و سیاوش رحیمی پس از ۳۵ روز بازداشت در بازداشتگاه وزارت اطلاعات زاهدان در تاریخ ۱۱ دی ماه ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند. آنها پیشتر در تاریخ ۶ آذر ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی شهر زاهدان بازداشت شده بودند.

- ایقان شهیدی از فعالین حق تحصیل پس از گذراندن دوران محکومیت خود (۵ سال) در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۳۹۵ از زندان رجایی شهر آزاد شد. این شهروند بهایی پیشتر در ۲۱ فروردین ماه ۱۳۹۱ جهت اجرای حکم ۵ ساله به زندان رجایی شهر منتقل شد.

- مریم بشیر شهروند بهایی ساکن برازجان از توابع استان بوشهر که پیشتر در تاریخ ۱۳ دی ماه ۱۳۹۵ بازداشت شده بود در تاریخ تاریخ ۱۵ دی ماه با قرار وثیقه ۱۲۰ میلیون تومانی آزاد شد.

- برهان اسماعیلی شهروند بهایی ساکن برازجان از توابع استان بوشهر که پیشتر در تاریخ ۱۳ دی ماه بازداشت شده بود پس از پنج روز بازداشت در تاریخ شنبه ۱۸ دی ۱۳۹۵ با قرار وثیقه ۱۵۰ میلیون تومانی آزاد شد.

- فریبا اشتری یکی از شهروندان بهایی ساکن یزد پس از گذراندن دوران محکومیت ۲ ساله خود در تاریخ ۲۴ دی ۱۳۹۵ از زندان یزد آزاد شد. در حالی این شهروند بهایی دوران محکومیت خود را طی کرد که پیشتر همسر وی ناصر باقری و فرزندشان فایز باقری نیز در همین زندان ، محبوس بودند.

- کوروش شریف زاده و فواد میثاقی پس از بازداشت توسط ماموران امنیتی در اداره تعزیزات حکومتی و انتقال آنان به زندان قزلحصار در تاریخ ۳ بهمن ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند.

- مهبد اتحادی شهروند بهایی ساکن یزد پس از ۲۳ روز بازداشت در بازداشتگاه وزارت اطلاعات در تاریخ ۴ بهمن ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد. این شهروند بهایی پیشتر در تاریخ ۱۲ دی ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.

- شبنم متحد شهروند بهایی ساکن یزد پس از دو سال محکومیت در زندان این استان در تاریخ پنجم بهمن ۱۳۹۵از زندان آزاد شد. وی پیشتر به همراه همسر خود ایمان رشیدی توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود.

- محمد تدریسی شهروند بهایی ساکن یزد که پیشتر در تاریخ ۵ بهمن ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی بازداشت شده بود امروز ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ با تودیع وثیقه آزاد شد.

- روحیه زینلی یکی از بازداشت شدگان شهر کرمان که به همراه همسر خود سمیر خلوصی بازداشت شده بود، در تاریخ ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی آزاد شد.

- در تاریخ ۱۷ بهمن ماه ۱۳۹۵ عزت الله خرم پس از ۲۰ روز بازداشت با قرار وثیقه از زندان یزد آزاد شد. این شهروند بهایی به همراه شش فرد بهایی دیگر در تاریخ ۲۹ دی ماه بازداشت و به بازداشتگاه وزارت اطلاعات این استان منتقل شده بودند.

- شعله رام و شایان رحیمی دو شهروند بهایی ساکن شهر زاهدان پس از ۲۰ روز بازداشت در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شدند. این دو شهروند بهایی پیشتر در تاریخ ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی در محل کسبشان بازداشت شده بودند.

- در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۵ چهار تن از شهروندان بهایی ساکن یزد به نام هایفرزاد روحاني، مهران بندي، رامين حصوري و احمد نعيمي که پیشتر در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی استان یزد بازداشت شده بودند، با قرار وثیقه صد و هشتاد میلیون تومانی پس از سی و سه روز بازداشت، آزاد شدند.

- در تاریخ ۴ اسفند ۱۳۹۵ فرهام ثابت و فرزان معصومی هر کدام با قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی از بازداشتگاه اداره اطلاعات سپاه آزاد شدند. این دو شهروند بهایی پیشتر در تاریخ ۲۴ بهمن توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند که پس از گذشت١١ روز با قرار وثیقه آزاد شده اند.

- فاروق ایزدی نیا شهروند بهایی ساکن تهران که پیشتر در تاریخ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی این استان بازداشت شده بود در تاریخ‌ ۸ اسفند ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد.

- هاله غلامی شهروند بهایی که به دلیل فعالیت درخصوص حمایت از کودکان کار و بی سرپرست و مشارکت در تشکیل خیریه به نفع کودکان کار توسط ماموران امنیتی در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۹۵ بازداشت شده بود پس از ۳۹ روز بازاشت در تاریخ ۱۶ اسفند ۱۳۹۵ با قرار وثیقه آزاد شد.

- در تاریخ ۲۶ اسفند ۱۳۹۵ شمیم نعیمی شهروند بهایی پس از اتمام دوران محکومیت سه ساله خود از زندان رجایی شهر آزاد شد. شمیم نعیمی پیشتر در تاریخ ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳ توسط ماموران امنیتی در منزل خود بازداشت و به بند ۲۰۹ زندان اوین منتقل شد که پس از مدتی به زندان رجایی شهر به همراه دیگر شهروندان بهایی منتقل شد.


پلمپ محل کسب

- ١٥ محل کسب شهروندان بهائی قائم شهر به نام های آقایان شاهین سنایی، سهراب لقایی، چنگیز درخشانیان، بیژن نوع خواه، نیما میری، سهیل حق دوست، بهاءالدین صمیمی بهنام میرزایی، کورش احمدزادگام، عادل عطائیان، کورش رضایی، فریبرز سنایی، رضوان گلپور، شاهین اکبری، فرزاد ثابتی و جلال عطائیان به دلیل تعطیلی در ایام تعطیلی دیانت بهائی در هفته اول اردیبهشت ١٣۹٥ پلمپ شد.

- محل کسب سه شهروند بهایی در شهرستان تنکابن واقع در استان مازندران در روز ۹ اردیبهشت ۱۳۹۵ پلمپ گردید.
همچنین پیشتر محل کسب ۵ تن از دیگر شهروندان بهایی تنکابن به نام های امید قادری که دارای واحد صنفی نصب دزدگیر، آرمین اسماعیل پور دارای واحد صنفی لوازم خانگی ، روح الله ایقانی دارای واحد صنفی تعمیرات وسایل سردکننده و میشل اسماعیل پور دارای واحد صنفی فروش کولر با پلمپ روبرو شده است.
ماموران دولتی در شهر بابل نیز به آقای بهاءالدین صمیمی دارای واحد صنفی لوازم التحریر فروشی و آرش کیان دارای واحد صنفی نصب سیستم های حفاظتی اخطار داده اند . ماموران اماکن عمومی به وی اعلام کرده اند تا روز یکشنبه هفته جاری فرصت دارند که خودشان محل کسب خود را تعطیل کنند.

- محل کسب ۹ شهروند بهائی در شهرهای رامسر و ساری در تاریخ ١٢ اردیبهشت ١٣۹٥ به دلیل تعطیلی در ایام تعطیلی دیانت بهائی پلمپ شد.

- ماموران اداره دولتی اماکن عمومی به یکی از شهروندان بهائی ساکن ارومیه در تاریخ ٢۹ اردیبهشت ١٣۹٥ حکمی نسبت به مهلت ١٠ روزه جهت پلمپ محل کسب فرزین اغضانی اقدام کرده و از وی خواسته اند که ظرف ١٠ روز محل کسب یخچال سازی خود را تخلیه کند.

- اداره اماکن عمومی در شهر ارومیه در خرداد ماه سال ١٣۹٥ اقدام به پلمب بیش از ٢٨ محل کسب شهروندان بهائی کرده بود. این در حالی است که هیچ کدام از ادارات و نهادهای دولتی مسئولیت این پلمپ را برعهده نگرفته و اداره اطلاعات این شهر نیز پاسخگو نبود، در صورتی که اداره اماکن دلیل این پلمپ را اداره اطلاعات این شهر معرفی کرده بود.

- درب پارکینگ محل زندگی یک شهروند بهائی به نام مجید پاینده در شهر رفسنجان در تیر ماه ١٣۹٥ پلمپ شد.

- محل کسب دو شهروند بهائی در شهرستان میاندوآب در تاریخ ٣٠ تیر ماه ١٣۹٥ به نام های احسان ذهنی و طاهر مقصودی توسط ماموران اداره اماکن عمومی پلمپ شد.

- در تاریخ ٢٦ مرداد ١٣۹٥ یکی از فروشگاه های شناخته شده عینک سازی به نام گالیله در شهر کرج که متعلق به فردی بهائی به نام منصور عنایتی است، تنها به دلیل تعطیل بودن این محل کسب در ایام تعطیلی دیانت بهائی پلمپ شد.

- صبح روز ٢٨ مرداد ماه ١٣۹٥ محل کسب حسین شایگان یکی از شهروندان بهائی ساکن کرج با پلمپ از سوی ماموران اداره اماکن عمومی روبه رو شد.

- در تاریخ ٢١ شهریور ماه ١٣۹٥ محل کسب امین الله ایمنی شهروند بهائی ساکن اصفهان پلمپ شد.

- محل کسب جاوید ایقانیان در شهر کرج در تاریخ ٢٧ شهریور ١٣۹٥ توسط ماموران اداره اماکن پلمپ شد.

- ماموران اداره دولتی اماکن عمومی در اولین روز مهر ماه ١٣۹٥ با مراجعه به محل کسب دو شهروند بهائی به نام های مصطفی عبادی و ایاز افشاری در شهرستان امیدیه خوزستان بدون ذکر دلیل محل کسبشان را پلمپ کردند.

- در تاریخ ٨ مهر ماه ١٣۹٥ محل کسب چهار شهروند بهائی به نام های جاوید ایقانیان (فروشگاه جاوید) برای بار دوم در هفته اخیر، رامین رحمانی ( فروشگاه لوکس فروشی رحمانی)، سعید وجدانی (فروشگاه معراج) و عطاءالله شهیدی (فروشگاه اکسیر) توسط اداره اماکن تنها به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی صاحبان این واحد صنفی با پلمپ روبه رو شد.

- محل کسب دو شهروند بهائی ساکن کرج به نام های نورالله کارگر و عباس اقراری که در یک باب مغازه واقع در پاساژ رضای کرج شریک هستند، در تاریخ ٢٥ مهرماه ١٣۹٥ پلمپ شد.

- محل کسب دو شهروند بهائی به نام های رحمانی و بهشاد در کرج در تاریخ ۵ آبان ماه ١٣۹٥ توسط ماموران اداره اماکن عمومی با پلمپ روبه رو شد.

- در تاریخ ٨ آبان ماه ١٣۹٥ محل کسب دو شهروند بهائی به نام های ایرج ثابت (عینک نگاه) و آقای فروهری (عینک کریستال) توسط ماموران اداره اماکن پلمپ شد.

- تا پیش از ساعت ١٧ محل کسب ١٧ شهروند بهائی شهر ساری به دلیل تعطیلی در ایام تعطیلی دیانت بهائی توسط ماموران اداره اماکن این شهر پلمپ شد.

- در تاریخ ١١ آبان ماه ١٣۹٥ محل کسب ١٨ شهروند بهائی در شهر قائمشهر به دلیل تعطیلی در ایام تعطیلی دیانت بهایی از سوی ماموران اداره اماکن عمومی با پلمپ مواجه شد.

- محل کسب ٧ شهروند بهائی در نوشهر مازندران به دلیل تعطیلی در ایام تعطیلی دیانت بهائی در تاریخ ١١ آبان ماه ١٣۹٥ پلمپ شد.

- از تاریخ ١١ آبان ماه تا ١٢ آبان ماه ١٣۹٥ مجموعاً ٤٨ محل کسب شهروندان بهائی به علت تعطیلی در ایام تعطیلی دیانت بهائی در شهرهای ساری، فریدون کنار، قائمشهر و نوشهر پلمپ شده است.

- محل کسب دست کم ١٠٤ شهروند بهائی در تاریخ ١٢ و ١٣ آبان ماه ١٣۹٥ توسط ماموران اداره اماکن عمومی تنها به دلیل اعتقاد صاحبان محل کسب به دیانت بهائی پلمپ شده است.

- محل کسب کامبیز صدقی و کوروش صدقی دو شهروند بهائی ساکن کرج دارای واحد صنفی دکوراسیون داخلی در تاریخ ١٧ آبان ماه ١٣۹٥ پلمپ شد.

- محل کسب فرخ بندی و نبی الهی دو شهروند بهائی ساکن کرج در تاریخ ١۹ آبان ماه ١٣۹٥ به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی پلمپ شد.

- محل کسب سه شهروند بهائی به نام های فرج فرهنگی، تورج فرهنگی، و محمد اسدپور در شهر رشت در تاریخ ٢۹ آبان ماه ١٣۹٥ توسط اداره اماکن پلمپ شد.

- محل کسب سه تن از شهروندان بهائی به نام های شهاب تائید در حومه رشت، همایون خانلری و فؤاد یزدانی در رشت در تاریخ یکم آذر ماه ١٣۹٥ توسط اداره اماکن اداره اطلاعات پلمپ شد.

- محل کسب علی زمانی یکی از شهروندان بهائی ساکن بیرجند در روز ١٦ آذر ١٣۹٥ به دلیل باورمند بودن به دیانت بهائی توسط نیروهای اداره دولتی اماکن پلمپ شد.

- محل کسب علی جابری یکی از شهروندان بهائی ساکن شیراز در آذر ماه سال ١٣۹٥ به دلیل بهائی بودن پلمپ شد.

- محل کسب نصراله تکاپوی در شهرستان بیجار از توابع استان کردستان در تاریخ ٢١ آذر ١٣۹٥ توسط ماموران اداره دولتی اماکن عمومی پلمب گردید.

- در تاریخ ۲۲ آذرماه محل کسب یازده شهروند بهایی ساکن شهر رشت که پیشتر محل کسب آنان حداقل به مدت بیست و دو روز از سوی اداره اماکن عمومی پلمب گردیده بود ، فک پلمب شد.

- محل کسب نصرت اله تکاپوی با ۵۶ سال سابقه کار در صنف خشکشویی در شهرستان بیجار از توابع استان کردستان در تاریخ ۲۱ آذر ۱۳۹۵ توسط ماموران اداره دولتی اماکن عمومی تنها به دلیل بهایی بودن پلمب گردید.

- ماموران دولتی در بهمن ماه ۱۳۹۵ با مراجعه به محل کسب پلمب شده ده تن از شهروندان بهایی تمامی لوازم و اجناس آنان را مصادره کردند. ماموران پس از توقیف تمامی اموال محل کسب بهائیان در کرج و فردیس کرج مجدد محل کسب آنان را پلمب کرده اند.

- تاریخ ۱۹ اسفند ۱۳۹۵ محل کسب دو شهروند بهایی به نام های فرید و فرنوش پاشایی در گوهردشت کرج پلمب شد و همچنین تمامی اموال یکی از محل کسب شهروندان بهایی توسط ماموران دولتی مصادره شد.

- محل کسب رضوان الله بابائیان یکی از شهروندان بهایی ساکن ماهدشت کرج در تاریخ ۲۲ اسفند ۱۳۹۵ پس از پلمب از سوی ماموران دولتی تمامی اجناس و به عنوان اجناس قاچاق ثبت شده است.

- محل کسب احسان الله شارقی یکی از شهروندان بهایی واقع در گوهردشت کرج در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ توسط ماموران دولتی پلمب و اجناس محل کسب ایشان با وجود داشتن فاکتورهای خرید به عنوان قاچاق کالا ثبت شد.


منع دفن


- یک شهروند بهائی به نام رضوانیه نبوی دهخوارقانی که در تاریخ ١۹ خرداد ماه ١٣۹۵ درگذشت جسد وی اجازه دفن نداشت.

- یکی از شهروندان بهائی اهواز به نام حسین آقازهدی محمد پور که در تاریخ ٢٣ خرداد ماه ١٣۹۵ درگذشت، اجازه دفن در گلستان جاوید اهواز (قبرستان بهائیان) را ندارند و در نهایت این شهروند بهائی متوفی در شهر هندیجان دفن شد.

-ممانعت از دفن پوران عنایتی ( میثاقی) در تاریخ  ۲۱ تیرماه ۱۳۹۵ در تبریز به دلیل باورمند بودن وی به آئین بهایی. جسد این شهروند بهایی پس از ممانعت مسئولین استان تبریز به شهرستان میاندوآب منتقل شد.


اخراج از دانشگاه

- سحرپناهی و نوید مقدم به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی در فروردین ماه ١٣۹۵ از دانشگاه پیام نور ارومیه اخراج شدند.

- مهسا الهیان دانشجوی ترم ۳زبان وادبیات انگلیسی از دانشگاه پیام نور کاشان به همراه لادن فروغی دانشجوی رشته حسابداری از دانشگاه پیام نور نطنز به دلیل باورمند بودن به به دیانت بهایی در اردیبهشت ماه ١٣۹۵ از دانشگاه اخراج شدند.

- فراز کرین کانی سیسان دانشجوی رشته عمران به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی در ۲۹ اردیبهشت ١٣۹۵ از ادامه تحصیل محروم شد.

- معین محمدی شهروند بهائی ساکن مشهد با وجود گذراندن دوره کارشناسی و قبولی در مقطع کارشناسی ارشد در خرداد ماه ١٣۹۵ به دلیل باورمند بودن به دلیل بهائی بودن از ادامه تحصیل منع شدند.

- واحد خلوصی، فعال حق تحصیل و دانشجوی محروم از تحصیل زندانی که پیشتر از طریق خانواده در کنکور ثبت نام کرده بود، علی رغم وعده‌های مسئولین زندان رجایی شهر، امکان شرکت در این آزمون را پیدا نکرد. این شهروند بهایی در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۹۴ توسط ماموران امنیتی مقابل منزل خود بازداشت شد.

- چهار تن از شهروندان بهائی به نام های نوید صالحی، رسام زمانی فراهانی، بهاره رحمانی مهدی آبادی و سارینا همت از شهرهای اصفهان، تهران و بابلسر در شهریور ماه ١٣۹۵ به دلیل بهائی بودن از دانشگاه محروم شدند.

- سه تن از شهروندان بهائی به نام های مهرداد ذهنی میاندوآب، شقایق رجائی و نازنین نیکو سرست به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی در شهریورماه ١٣۹۵ از دانشگاه محروم شدند.

- چهار تن از شهروندان بهائی به نام های سمیر شمس و حنان روحانی از اصفهان، شکیبا اسدی از خرم آباد تنکابن و سراج آزادی از آبادان در شهریور ١٣۹٥ به دلیل بهائی بودن از دانشگاه محروم شدند.

- ۹ تن از دیگر شهروندان بهایی نیز به نام های میثاق لقائی از شهر قروه کردستان در رشته زبان با رتبه ۱۸۰۵، مازیار استانی، وحید صادقی ، ایلیا جاوید نیا از تهران، زهره فضلی از شهر کرج، درنا روحی پور با داشتن رتبه ۴۹۴۸ و مجاز به انتخاب رشته روزانه، فرناز نطقی از همدان با رتبه ۳۰۰۰ و مجاز به انتخاب رشته روزانه، مونس قلیلی نجف آبادی از شهر شاهین شهر و بشیر قوامی به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از در شهریور ١٣۹۵ دانشگاه محروم شدند.

- ۱۱ شهروند بهایی دیگر به نام های پارسا عنایی از شهرستان میاندوآب با رتبه۲۹۱۸ ، منا هوشمند با رتبه ۱۳۸۳۲ در ریاضی و رتبه ۷۰۴ در رشته هنر، درسا کمالی از شیراز با رتبه ۳۰۰۰ در کنکور ریاضی و رتبه ۴۰۰ در کنکور زبان های خارجه ، روژینا پورشاهرضایی از شهر کرج ، لواء زینلی اسمعیل آباد با رتبه ۱۴ هزار از شهر کرمان ، فروزان بهرام پور در رشته ریاضی و فیزیک، شادی بهرامی از شهر قزوین ،فؤاد سلمانيان از بروجرد لرستان ، نعمه فروزان از شهر شیراز در کنکور هنر ، طنین آزادی از شهر آبادان ، آیدا فلاح از شیراز و هما بابائیان از شهر میاندوآب به دلیل ذکر " نقص در پرونده" از ادامه تحصیل به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی محروم شدند.

- پنج شهروند بهائی به نام های مرجان اعظمیان از متل قو، سروش شبانی از یزد، افشان اسحاقیان از نجف آباد اصفهان، سروش کلماتی ملکی و پانیذ پیرانی سیسان از ادامه تحصیل در دانشگاه های سراسری و آزاد محروم شدند.

- ۱۴ شهروند بهایی به نام های تینا گوران محیط با رتبه ۱۹۱۳ در رشته ریاضی از شهر کرمانشاه ، هدیه شاعری در رشته تجربی از تهران ، کمند سنایی محروم از دانشگاه آزاد و سراسری از شهر رشت، غزل توکلی، درسا رضوانی از شهر کرج، آروین آزادی از شهر آبادان، درسا رحیمی محروم از دانشگاه دانش پژوهان در رشته معماری از اصفهان، پویا فراهانی، سحر پاینده با رتبه ۱۴ هزار از شهر رفسنجان، مائده حسینی در رشته ریاضی فیزیک با رتبه ۹۴۰۰ از شهر اصفهان، مهوش بختیاری از شهر بیرجند، الحان حسینی، ایلیا جاویدنیا با رتبه ۶۷۰۰ از شهر تهران و نوید مقدم برای بار سوم محروم از تحصیل از شهر ارومیه همگی با نقض پرونده از سوی سازمان سنجش روبرو شده اند.

- چهار شهروند بهایی به نام های شقایق قانع از فردیس کرج، بهتاش پژگاله از شیراز، زرین فریدانی و ندیم شکروی در مهر ماه ۱۳۹۵ از اصفهان از ادامه تحصیل در دانشگاه محروم شدند.

- چهار شهروند بهائی به نام های پویان روحانی، دانالر مهدی آبادی، شادی بهرامی و شمیس نورانی در مهرماه ١٣۹۵ به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی از دانشگاه های سراسری و آزاد محروم شدند.

- دو تن از شهروندان بهایی در کنکور ۱۳۹۵ از ادامه تحصیل محروم شدند و دو شهروند بهایی دیگر پس از حضور در دانشگاه از ادامه تحصیل محروم شدند.
پارسا عمادی از شهر رفسنجان و مُنا دریانی زاده از فردیس کرج با نقش در پرونده از ادامه تحصیل محروم شد. همچنین خانم آفاق افشاری از شاهین شهرو حنان حر از شهر ساری پس از قبولی در کنکور سراسری و پس از حضور در اولین روز دانشگاه به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه اخراج شدند.

- نوید محرمی دانشجوی ترم ٣ رشته حسابداری در مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور شهرستان زرقان از توابع شیراز به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی در مهرماه ١٣۹٥ از ادامه تحصیل محروم شد.

- پروانه مهرابخانی شهروند بهائی که در ترم ٧ رشته علوم آزمایشگاهی دانشگاه علوم پزشکی قزوین مشغول به تحصیل بود، در مهر ماه ١٣۹۵ به دلیل بهائی بودن از دانشگاه اخراج شد.

- دانیال خرد مند شهروند بهائی که در دانشگاه ساری پذیرفته شده و از زمان شروع در کلاس ها حضور داشت، در تاریخ ٨ آبان ماه ١٣۹۵ به دلیل بهائی بودن از دانشگاه اخراج شد.

- کمند آگاهی شهروند بهائی ساکن اصفهان پس از ٤٠ روز حضور در دانشگاه و احراز هویت وذهبی وی به عنوان یک بهائی در آبان ماه ١٣۹۵ از دانشگاه هشت بهشت اصفهان اخراج شد.

- آزاده ذوالفقاری و مسعود قدیرزاده زوج جوان بهایی در دی ماه ١٣۹۵ به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه اخراج شدند.

- فریناز مختاری شهروند بهایی ساکن بیرجند به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی در تاریخ ۵ دی ماه ١٣۹۵ از دانشگاه دخترانه فنی و حرفه ای بیرجند اخراج شد.

- پگاه دهقانی محمدی شهروند بهایی ساکن استان تهران به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی در دی ماه ١٣۹۵ از دانشگاه اخراج شد.

- شکوفه رنجبر سیسان دانشجوی رشته مامایی در دی ماه ۱۳۹۵ به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی در اواخر ترم ۵ از دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی اخراج شد.

- مایده السادات حسینی راد شهروند بهایی ساکن اصفهان به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی در دی ماه ۱۳۹۵ از دانشگاه اخراج شد.

- درنا اسماعیلی به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی در ترم ٧ در رشته کارشناسی گرافیک در دی ماه ۱۳۹۵ از دانشگاه غیرانتفاعی ارم شیراز اخراج شد.

- در تاریخ۱۱ دی ۱۳۹۵ شش تن از شهروند بهایی که در دانشگاه آزاد رودهن مشغول به تحصیل بودند به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه اخراج شدند.
بنابرگزارش مجموعه خبری بهایی نیوز ثنا هوربخت ، جهانگیر هدایتی و چهارتن از شهروندان بهایی دیگر که تمایلی به ذکر نام آنان در رسانه های اجتماعی نبود پس از احراز هویت آنان به صورت همزمان از دانشگاه اخراج شدند و با دستکاری در سایت دانشجویی آنان این دانشجویان با عنوان انصراف از دانشگاه ، از ادامه تحصیل منع شدند.

- سوگل کاظمی بهنمیری شهروند بهایی ساکن شهر بابلسر که در شهر مشهد و در رشته مهندسی شهرسازی در مقطع کارشناسی تحصیل می کرد، در تاریخ ۴ بهمن ۱۳۹۵ به دلیل بهایی بودن در ترم ۵ از دانشگاه غیر انتفاعی مشهد اخراج شد.

- سپنا شادابی شهروند بهایی ساکن کرمانشاه در بهمن ماه ۱۳۹۵ به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی از دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه " واحد صحنه" اخراج شد.

- مهسا شاعرزاده شهروند بهایی ساکن شهرستان رامهرمز در استان خوزستان به دلیل در اسفند ماه ۱۳۹۵ باورمند بودن به آئین بهایی از دانشگاه پیام نور این شهر اخراج گردید.

- پویا اعظمی اقجه شهروند بهایی ساکن شهر تهران در اسفند ماه ۱۳۹۵ به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی از دانشگاه آزاد اسلامی رودهن اخراج شد.

- نیلوفر موسوی شهروند بهایی در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۹۵ به دلیل باورمند بودن به دیانت بهایی در پایان امتحانات ترم یک از دانشگاه اخراج شد.

- افروز ذبیحی که پیشتر در دانشگاه شهید بهشتی تهران مشغول به تحصیل بود به دلیل باورمند بودن و به آئین بهایی و ارسال گزارش وزارت اطلاعات به دانشگاه شهید بهشتی تهران در تاریخ ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۵ در ترم ۵ از ادامه تحصیل در این دانشگاه محروم شد.


محروم از تحصیل

- بردیا روح الفدا شهروند بهائی ١٥ ساله ساکن شهر رشت به دلیل اعتقاد به دیانت بهائی در آذر ماه ١٣۹٥ از دبیرستان اخراج شد.


تخریب گلستان جاوید

- در تیر ماه ١٣۹٥ ماموران نیروی انتظامی استان کردستان، ساختمان های گلستان جاوید (قبرستان بهائی ها) را تخریب و بیش از ٣٠٠ درخت گلستان جاوید را بریدند و تعدادی از اموال شخصی غسالخانه نیز مصادره شد.

- گلستان جاوید ارومیه برای دومین بار، در تاریخ ۹ مهر ماه ١٣۹۵ توسط افراد ناشناس تخریب و تعداد زیادی از درختان کاشته شده در این مکاه به آتش کشیده شده است.

- شهرداری شهر اردستان استان اصفهان در آبان ماه ١٣۹۵ طی اقدامی درب گلستان جاوید را تخریب و آن را کند.

- در تاریخ ١٦ آبان ماه ١٣۹۵ گلستان جاوید اردستان اصفهان توسط مسئولین شهرداری این شهر تخریب شد.

- در تاریخ ٨ آذر ماه ١٣۹۵ غسالخانه گلستان جاوید شهر بیرجند استان خراسان جنوبی توسط ماموران دولتی تخریب شد.


قتل

- فرهنگ امیری شهروند بهائی ساکن یزد در تاریخ ۵ مهر ماه ١٣۹۵ توسط دو شخص ناشناس در جلوی درب منزل خود با ضربه چاقو به قتل رسید.

- احمد فناییان یکی از شهروندان بهایی ساکن سمنان در تاریخ ۱۸دی ۱۳۹۵ به دلیل نامعلومی به دست افرادی ناشناس به قتل رسید و جسد وی سوزانده شد.



تفتیش منازل

- ماموران امنیتی به منزل شخصی ماشالله شادپور و صفا زرندیون و یکی دیگر از شهروندان بهایی یزد به نام مهران بندی در تاریخ ۱۸ مرداد ١٣۹۵ یورش برده و بدون داشتن مدرک تفتیش منزل انجام به تفتیش منزل کردند و اموال شخصی آنها از جمله کتاب های مربوط به دیانت بهایی، سیستم کامپیوتر و ریسیور ماهواره ضبط شد.

- در تاریخ ۱۵ مهر ماه ۱۳۹۵ ماموران امنیتی مجددا برای بار سوم در منزل ماریا کوثری جهت تفتیش منزل حضور یافتند.

- محل زندگی سهیل کشاورز شهروند بهایی زندانی در اداره اطلاعات استان قزوین و منزل سهراب کشاورز در تاریخ ۴ دی ماه ۱۳۹۵ توسط ماموران امنیتی این استان مورد تفتیش قرار گرفت.

- محل زندگی امرالله خالقیان برای بار دوم و منزل خواهر این شهروند بهایی بازداشت شده در بازداشتگاه وزارت اطلاعات استان کرمان در تاریخ ۶ دی ۱۳۹۵ مورد تفتیش قرار گرفت.

- منزل انوشا افشار ( رضایی) یکی از شهروندان بهایی ساکن شیراز در تاریخ ١٣ اسفند ١٣٩۵ توسط ماموران امنیتی سپاه با توسل به زور مورد تفتیش قرار گرفت.